rmdsz 1
2024. május 02., csütörtök Zsigmond napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Johannis szerint nem kellene a melegházasság alkotmányos tiltásáról szóló referendumot a választásokkor szervezni

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Külön referendumot kell szervezni a család alkotmányos meghatározásának módosítását szorgalmazó polgári kezdeményezés kapcsán - véli Klaus Johannis államfő.


"Még nem nyilatkoztam a témáról, hiszen a parlament még nem döntött az ügyben, de szerintem úgy lenne helyénvaló, ha a család alkotmányos meghatározásának módosítását szorgalmazó polgári kezdeményezésről külön referendumot szerveznénk" - hangsúlyozta az államelnök, amikor arról kérdezték, egyetért-e azzal, hogy a népszavazást is a parlamenti választások napján tartsák. A több mint hárommillió, szavazati joggal rendelkező személy által aláírt polgári kezdeményezésről a szenátusnak kell első házként tárgyalnia. A felsőház jogi és alkotmányossági szakbizottsága kedvezően véleményezte kedden a kezdeményezést, amely azt szeretné, foglalják az Alkotmányba, hogy a család egy férfi és egy nő önkéntes elhatározásával létrehozott házasságon alapul. Jelenleg "házasfelek" önkéntes elhatározásával alapított családról beszél az alaptörvény. 

- a Transindex.ro portálról

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Szükséged van pénzre? ha igen, email: (dakany.endre@gmail.com) Adunk hitelt, hogy segítse az embereket, cégeket, hogy frissítenie kell a pénzügyi állapotát (...)

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek