rmdsz header
2024. május 17., péntek Paszkál napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

KDNP: Gyalázatos volt a baloldal vasárnapi viselkedése

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Az országgyűlésben is téma volt a vasárnapi nemzeti ünnepen, a Kossuth téren és környékén történt incidens. A kormánypártok egyetértettek abban, hogy egy, az 1956-os hősök előtti méltóságteljes főhajtás helyett a magyar baloldal bárdolatlan viselkedésével lényegében az egykori ÁVH-val értett egyet, illetve legitimálta az 50. évfordulón az ünneplő tömegbe lövetőket.


Soltész Miklós (KDNP) arról beszélt, hogy a baloldal 1956 50. évfordulóját sem tudta tisztességesen megünnepelni, és várható volt a viselkedésevasárnap, a 60. évfordulón is. „Elkeserítő, gyalázatos, de számítottunk rá” – mondta, utalva arra, hogy tüntetők a Kossuth téren a magyar és a lengyel himnuszt is kifütyülték. A KDNP-s politikus ezt a baloldal szégyenének nevezte.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára azt válaszolta: a vasárnapi évforduló jó alkalom lett volna a baloldalnak a bocsánatkérésre a tíz évvel ezelőtti rendőrattakért. Bocsánatkérés helyett azonban a szocialisták Gyurcsány Ferenccelközösen léptek fel egy rendezvényen – tette hozzá.

FIDESZ: A VASÁRNAP FÜTYÜLŐK AZ ÁVH-VAL ÉRTENEK EGYET?

Kósa Lajos (Fidesz) szerint az 1956-os hősökre emlékezve fejet hajtani illik, és „végképp bárdolatlanság fütyürészni”. „Aki ilyenkor fütyürészik (…) vajon azt fejezi ki, hogy ő az ÁVH-val ért egyet? (…) Vagy nekik inkább az emberekbe lövetőkkel van eszmei rokonságuk? (…) Vagy egyszerűen csak bárdolatlanok?” – tette fel a kérdést, emlékeztetve arra, hogy tüntetők egy csoportja vasárnap kifütyülte a Kossuth téri díszünnepség beszédeit.

A frakcióvezető azt is mondta, vasárnap a közös ünnepléssel „a komplett magyar baloldal legitimálta az 50. évfordulón tömegbe lövetőket”.

Megjegyezte végül – a Népszabadságra utalva -, hogy a vasárnapi megemlékezés volt az első olyan, amelyről „nem tudott tudósítani az a napilap, amelyik a forradalom vérbe fojtásával született, és végig gátlástalanul kiszolgálta a megtorlást, a terrort és utána a kommunista egypárti diktatúrát”.

Dömötör Csaba azt felelte: a baloldal komoly lehetőséget hagyott ki, hogy tisztázza viszonyát 1956-hoz, és jóvátehette volna a 2006-os rendőrattakot.

Ehelyett „pár tucat sípra futotta” tőlük – jegyezte meg.

Dömötör Csaba véleménye szerint vasárnap a baloldal szintet lépett az agresszivitásban és erőszakban, ahelyett, hogy levonták volna 2006 tanulságait, újra megpróbálták tönkretenni a békés ünnepet, megpróbálták „széttrollkodni” az állami ünnepséget. A szólásszabadság nem azt jelenti, hogy bárki kedvére tönkre tehet békés megemlékezéseket – tette hozzá.

magyaridok.hu

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ajánlatok kölcsön pénzt az egyének közötti súlyos Ajánlatok kölcsön pénzt az egyének közötti súlyos Itt egy Kész az olcsó fogyasztása (...)

Ajánlatok kölcsön pénzt az egyének közötti súlyos Ajánlatok kölcsön pénzt az egyének közötti súlyos Itt egy Kész az olcsó fogyasztása (...)

Ajánlatok kölcsön pénzt az egyének közötti súlyos Ajánlatok kölcsön pénzt az egyének közötti súlyos Itt egy Kész az olcsó fogyasztása (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek