no
2024. április 29., hétfő Péter napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Kolozsvár: a többnyelvű helységnévtábla ellen döntött a törvényszék

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A kolozsvári többnyelvű helységnévtábla kihelyezése ellen döntött a Kolozs Megyei Törvényszék. A bíró elismerte a többnyelvű tábláért perelő Minority Rights Egyesület perképességét, azonban visszadobta az érvelést, mondván, hogy a magyar nyelvű helységnévtábla-felirat kihelyezése nem indokolt Kolozsváron.


Szőcs Izabella jogtanácsos szerint elképesztő az igazságszolgáltatásnak az a következetlensége, amellyel a helységnévtábla ügyét kezelik: mióta perelnek az ügyben, ez már a harmadik fajta döntés. 

A korábbi pert egy holland egyesület nevében kezdeményezték, ahol alapfokon a tábla kihelyezése mellett döntött a bíróság, majd másodfokon a bíró a holland egyesület perképességét kifogásolta. Most pedig a törvényszék azt mondja, hogy nem kitehető a magyar felirat. 

Szőcs Izabella elmondta, amúgy is fel volt készülve arra, hogy másodfokon dől el a per, hiszen, ha a bíró most nekik adott volna igazat, a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal úgyis megtámadta volna a döntést. Azonban most az önkormányzat van helyzetelőnyben. 

Elmondta, az indoklás kiközlését követően 30 napon belül lehet fellebbezni, azonban ha figyelembe veszi a bíróság részéről tapasztalható időhúzást az ügyben, az indoklásra akár egy hónapot is várhatunk.

transindex.ro

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Szükséged van pénzre? ha igen, email: (dakany.endre@gmail.com) Adunk hitelt, hogy segítse az embereket, cégeket, hogy frissítenie kell a pénzügyi állapotát (...)

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek