rmdsz header
2024. május 16., csütörtök Botond, Mózes napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Kovács Péter: az RMDSZ felelőssége, hogy teret engedjen a fiataloknak az önkormányzati választások alkalmával is (AUDIÓ)

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

„Az RMDSZ felelőssége, hogy teret engedjen a fiataloknak, ennek a generációnak pedig kihasználva lehetőségeit, hallatnia kell a hangját” – nyilatkozta Kovács Péter ügyvezető elnök az ifjúság közelgő önkormányzati választásokon való szerepvállalása kapcsán, majd kiemelte: a tavalyi Kongresszuson ígértekhez mérten a Szövetség a nyitottságot, az emberközeliséget és a megújulást tekinti alapelveknek működésében. Ez azt is jelenti, hogy a megfelelő tapasztalattal és szaktudással rendelkező fiatalokat helyzetbe kell hozni, feladatokat kell rájuk bízni, hiszen ez friss lendületet és új perspektívát adhat a szervezetnek.


Az ügyvezető elnök szerint egyik fontos feladatuk, hogy jobban megértsék a romániai magyar fiatalokat és átfogó képet alkossanak mindennapjaikról azért, hogy helyesen felismerjék és orvosolni tudják sajátos problémáikat. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy a munkába bevonják a tevékenyen dolgozó ifjakat. „Ahogyan az eddigiekben is, ezeket a hosszú távú stratégiai döntéseket az ifjúsággal egyetemben hozzuk meg. Ebben a munkában pedig stratégiai partnernek tekintjük a Magyar Ifjúsági Értekezletet” – fejtette ki.

„Minden olyan program, kezdeményezés, amely a fiatalokat felkészíti a politikai és közéleti szerepvállalásra, prioritásként kezelendő. Ugyanakkor meg kell teremteni a lehetőséget arra, hogy szakmailag jól felkészült fiatalok eséllyel pályázzanak önkormányzati, kormányzati, parlamenti és európai parlamenti tisztségekre. Ez a mi feladatunk. Éppen ezért felkérem Szövetségünk helyi és megyei szintű döntéshozóit, teremtsék meg annak feltételeit, hogy az önkormányzati választások alkalmával fiataljaink szerepet kapjanak ne csak a kampányban való munkában, hanem befutó helyen  jelöltlistáinkon” – hangsúlyozta Kovács Péter.

Kovács Péter nyilatkozata hang formájában elérhető és letölthető a http://rmdsz.ro/multimedia/hangfelvetel/kovacs-peter-az-rmdsz-felelossege-hogy-teret-engedjen-a-fiataloknak-az-onkormanyzati-valasztasok-alkalmaval-is linken.

(RMDSZ tájékoztató)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

LOAN sziasztok gyors kölcsönt kínálunk.... Ön üzletember vagy nő? Pénzügyi stresszben (...)

LOAN sziasztok gyors kölcsönt kínálunk.... Ön üzletember vagy nő? Pénzügyi stresszben (...)

FAST LOAN OFFER APPLY TODAY Do you need an urgent loan to fix your debts or do you need a home equity loan to improve your (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek