rmdsz header
2024. május 16., csütörtök Botond, Mózes napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Közösségi teret kaptak a kolozsvári tehetségek

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

K+ közösségi tér néven a tehetséges fiatalokat felkaroló ifjúsági központot avattak hétfőn Kolozsváron. A K+ projektet tavaly novemberben indította útjára a PONT Csoport.


Az Unió (Memorandumului) utca 3. szám alatti alagsor a projekt futamideje alatt közösségi térként működik a helyi fiatalok számára, otthont ad a program céljait szolgáló rendezvényeknek, eseményeknek, műhelyfoglalkozásoknak, találkozóknak, illetve külsős ifjúsági rendezvényeket is befogad. A programot a magyarországi Emberi Erőforrások Minisztériuma 45 millió forinttal támogatta a Nemzeti Tehetség programján keresztül.

A K+ programot a PONT Csoport a budapesti Új Nemzedék Központtal és a kolozsvári Magyar Ifjúsági Központtal közösen koordinálja. Az avató ünnepségen Talpas Botond, a Magyar Ifjúsági Központ elnöke elmondta: a kolozs-dobokai római katolikus főesperesi kerület azonnal felkarolta az Igen, tessék! mozgalom kezdeményezését, és térítésmentesen bocsátotta a fiatalok rendelkezésére az Unió utcai ingatlan pincehelyiségét. Kovács Sándor kolozsvári római katolikus főesperes kifejtette: nagy öröm tölti el, amikor azt látja, hogy az ifjúságban erő és elhatározottság van. „Amikor segítjük őket, nemzetünket segítjük” – fogalmazott az egyházi elöljáró.

Schanda Tamás, Magyarország ifjúságpolitikáért felelős helyettes államtitkára rámutatott: az ifjúsági központ létrejötte összefogásnak köszönhető. Hangsúlyozta: szükség van ilyen helyekre, amelyek egyben a megmaradás esélyét is jelentik. „Önmagán túlmutató kezdeményezésről van szó, amely a siker lehetőségét hordozza magában” – fogalmazott az államtitkár.

Mile Lajos, Magyarország kolozsvári főkonzulja hozzáfűzte, hogy az ifjúsági közösségi találkozóhelynek gyakorlati jelentősége is van. „A helyben maradás csak bizonyos szempontból morális érték, részben egzisztenciális kérdés is” – mutatott rá a diplomata.

Horváth Anna, Kolozsvár alpolgármestere elmondta: az új ifjúsági központ az európai ifjúsági főváros évének két fontos elképzelését valósítja meg: egyszerre szól a folyamatos közösségszervezésről és a fenntartható, hosszú távú programok lebonyolításáról.

Farkas András, a PONT Csoport vezetője ugyanakkor hangsúlyozta: az új közösségi tér nem versenyezni akar, hanem az együttműködést kívánja elősegíteni.

kronika.ro

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

LOAN sziasztok gyors kölcsönt kínálunk.... Ön üzletember vagy nő? Pénzügyi stresszben (...)

LOAN sziasztok gyors kölcsönt kínálunk.... Ön üzletember vagy nő? Pénzügyi stresszben (...)

FAST LOAN OFFER APPLY TODAY Do you need an urgent loan to fix your debts or do you need a home equity loan to improve your (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek