rmdsz 1
2024. május 12.,  Pongrác napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Kulturális programok a Nicolae Iorga Általános Iskolában

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Az V-VIII. osztályosok tevékenységeiből Színjátékokkal és tanévbúcsúztató ünneppel zártuk júniusi tevékenységünket. Diákjaink nagy lelkesedéssel készültek és örömmel mutatták be a több mint 100 tagú közönségnek színjátékaikat.


Június 10-én a VIII. osztályosok búcsúünnepén általuk előadott Karinthy-paródiát, Karinthy-fantázia címmel, valamint verses-zenés összeállítást láthattunk. Végzőseink nagy meglepetésére a 0. osztályosok és szüleik is részt vettek, akik jókívánságaikat egy-egy csokor virággal együtt adták át iskolánk diákjainak.
Június 17-én Lázár Ervin: A Négyszögletû Kerek Erdő egy részletét dolgozta fel az V. C osztály,  A süket király címmel népmese-feldolgozást mutatott be a VI. C osztály és a VII. C osztály modern tánccal örvendeztette meg a közönséget.
Programsorozatunkat és ezután megszervezendő programjainkat a Bethlen Gábor Alap korábban megnyert 2015. évi „Egyéb támogatások” előirányzat „2015 a külhoni magyar szakképzés éve” elnevezésû  program keretében elkészített módszertani csomag kínálata alapján szervezzük.
Pályázatunk fő célja, hogy lehetőséget biztosítsunk a  gimnazisták és óvodások szüleinek, hogy megismerjék azokat a pedagógusokat, akik a gyerekeket az iskolába kerülésükkor szárnyaik alá veszik, s akikhez már teljes bizalommal fordulhatnak. Ugyanakkor azok számára, akik még nem döntöttek az iskolaválasztással kapcsolatban, célunk, hogy közös tevékenységeink során észrevétlenül rávezessük őket arra, hogy egy olyan értékes közösséghez tartoznak, amelyben a hagyományok, az emberi értékek megbecsülése és megõrzése elsõdlegesek, s érdemes, de ugyanakkor  egyértelmű az anyanyelvi iskola választása.
Céljaink között szerepel továbbá a közösség összehozása, formálása, az együttműködés, a segítőkészség kialakítása, erősítése, az együttjátszás örömének felfedeztetése, családok, közösségek szabadidejének igényes eltöltése és az identitástudat fejlesztése.
Köszönet a lelkes munkáért és példamutatásért minden kedves diákunknak és hozzátartozóinak, szervezőinknek: Lapsánszki Edith aligazgatónőnek, Bálint Beáta magyartanárnak, Kiss Luca történelem szakos tanárnak, Fülöp Gábor zenetanárnak, Ujlaki Zita matematika szakos tanárnak, Major Kinga és Torkos Erika óvónőknek, Ruskál Enikő tanítónéninek, Győri Kinga festőművésznek, Bálint Kata képzőművésznek.
Folytatás ősztől következik, hiszen fent említett pedagógusaink vállalták a lelkes munkát, hogy összetartásra és értékes munkára irányítsák diákjainkat és szüleiket.

(Bányavidéki Új Szó)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

A sürgős egyének közötti kölcsön kínálat A sürgős egyének közötti kölcsön kínálat Az egyén 5 000 € és 15 200 000 € (...)

A sürgős egyének közötti kölcsön kínálat A sürgős egyének közötti kölcsön kínálat Az egyén 5 000 € és 15 200 000 € (...)

A sürgős egyének közötti kölcsön kínálat A sürgős egyének közötti kölcsön kínálat Az egyén 5 000 € és 15 200 000 € (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek