rmdsz header
2024. május 19.,  Ivó, Milán napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Lefejezték a második amerikai túszt is

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A Fehér Ház közölte, hogy még vizsgálják a videofelvétel hitelességét. Újabb amerikai túsz lefejezéséről tett közzé videót az Iszlám Állam az iszlamista honlapokat figyelő amerikai SITE központ szerint. A felvétel feltehetően Steven Sotloff újságíró kivégzését mutatja be.


Az amerikai újságíró édesanyja magához Abu Bakr al-Baghdadi kalifához, az Iszlám Állam vezetőjéhez folyamodott, hogy megmentse fia életét, de igyekezete nem vezetett eredményre. A közzétett videofelvételen a dzsihádisták máris kilátásba helyeztek egy újabb kivégzést, méghozzá egy brit túszét. A CNN amerikai hírtelevízió szerint David Hainesről lehet szó. David Cameron visszataszítónak nevezte a történteket és későbbre ígért bejelentést az üggyel kapcsolatban.

A szélsőséges szunnita csoport augusztusban James Foley amerikai újságíró lefejezéséről készült felvételt töltött fel a világhálóra. A "Második üzenet Amerikának" címet viselő videón a 31 éves Sotloff narancssárga öltözékben, térden állva látható egy álarcot viselő, késsel felfegyverzett, fekete ruhát viselő férfi oldalán. A Fehér Ház közölte, hogy vizsgálják a videó hitelességét.

François Hollande francia elnök elítélte és borzalmasnak minősítette bűncselekményt, és rámutatott, hogy a két amerikai újságíró meggyilkolása rávilágított az Iszlám Állam aljas természetére.

Obama tudott az Iszlám Államról

A Fox News híroldala a Pentagon egy volt illetékesének nyilatkozatára hivatkozva azt közölte, hogy Barack Obamát az elnöknek szánt napi hírszerzési jelentésekben már legkevesebb egy évvel azelőtt elkezdték rendszeresen figyelmeztetni az Iszlám Állam veszélyességére, hogy a csoport a nyáron nagy kiterjedésű területeket foglalt el Irakban. 

A védelmi minisztérium volt tisztségviselője szerint az amerikai haderő akkor kész volt rá, hogy mintegy 200 szíriai célpontra csapást mérjen, de a Fehér Házból nem jött parancs. A Fox névtelen forrása szerint az elnöki hivatal azzal kapcsolatban is egyre halogatta a döntést, hogy az amerikai kommandósok lecsapjanak-e Foley elrablóira. 

origo.hu

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Hitelajánlat sürgős egyén között Hitelajánlat sürgős egyén között Az egyedi ajánlatok 5.000 € és 15.200.000 € (...)

Hitelajánlat sürgős egyén között Hitelajánlat sürgős egyén között Az egyedi ajánlatok 5.000 € és 15.200.000 € (...)

Hitelajánlat sürgős egyén között Hitelajánlat sürgős egyén között Az egyedi ajánlatok 5.000 € és 15.200.000 € (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek