rmdsz header
2024. május 19.,  Ivó, Milán napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Lövések a washingtoni Capitoliumban

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Lezárták a washingtoni Capitoliumot, miután egyes hírek szerint lövések dördültek az épületegyüttes látogatóközpontjában. A Twitteren megjelent posztok szerint egy lehetséges veszélyhelyzet miatt került sor az óvintézkedésre.


Az épületben dolgozóknak körbeküldött riasztás szerint a helyi idő szerint 13:47-kor életbe lépő lezárás alatt senkit nem engednek be vagy ki a komplexumból. Az épületeken belül szabad közlekedni, de két épület között már inkább a föld alatti járatokat ajánlják a biztonságiak, illetve ha valaki az épületeken kívül rekedt, arra kérik, keressen fedezéket.

A folyamatosan érkező jelentések szerint a Capitolium után a Fehér Házat is lezárták, a környéket ellepték a rendőrök, a Capitolium felé mentők száguldottak szirénázva.

Alig negyed órával azután, hogy a hír terjedni kellett, hivatalosan is megerősítették: a lövöldözőt elfogták. Az első hírek szerint az esetben egy rendőr sérült meg, egyes források szerint könnyebben. A CNN szerint nem a Capitolium őrségéből sérült meg valaki, hanem egy látogatót sebesített meg egy szilánk, a sérülés szerintük sem súlyos.

A Capitolium látogatóközpontját amúgy egy 1998-as, két halálos áldozattal járó lövöldözés után hozták létre,

pont azzal a céllal, hogy a látogatók a belépéskor legalább egyszer átessenek egy biztonsági ellenőrzésen, mielőtt szabad bejárást kapnak az amerikai törvényhozás egyik legfontosabb épületébe.

A hírek szerint a lövöldözőt ugyan elfogták, de a biztonsági szolgálat továbbra is fenntartja a lezárást, a közösségi médián keresztül kérnek mindenkit, hogy maradjon nyugton továbbra is.

AZ NBC munkatársai szerint a repülőtéri biztonsági ellenőrzéshez hasonló látogatóközpontban hosszú sorok szoktak kialakulni a fémdetektoros kapuk előtt. A lövöldöző az egyik kapunál lőtt rá a biztonsági őrre, aki visszalőtt - egyes hírek szerint a lövöldöző megsérült és kórházba is szállították.

A közösségi médián próbálja nyugtatni a környéken élőket a rendőrség is. A Twitterre kitettüzenet alapján elszigetelt esetről volt szó, a lakosságra nem leselkedik veszély.

Nagyjából háromnegyed órával azután, hogy bejelentették a Fehér Ház lezárását, fel is oldották azt (a Capitolium továbbra is le van zárva, bár "aktív lövöldözőt" már nem keres a rendőrség). Közben érkeznek az első videók az eset utáni pillanatokról:

A Reuters szerint a lövöldözés alig pár órával egy olyan gyakorlat után történt, amikor a biztonságiak pont egy lövöldöző ártalmatlanítását szimulálták. Ez az együttállás további zavart keltett, de végül nem okozott problémát.

index.hu

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Hitelajánlat sürgős egyén között Hitelajánlat sürgős egyén között Az egyedi ajánlatok 5.000 € és 15.200.000 € (...)

Hitelajánlat sürgős egyén között Hitelajánlat sürgős egyén között Az egyedi ajánlatok 5.000 € és 15.200.000 € (...)

Hitelajánlat sürgős egyén között Hitelajánlat sürgős egyén között Az egyedi ajánlatok 5.000 € és 15.200.000 € (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek