rmdsz 1
2024. április 29., hétfő Péter napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Ma Moszkvában tárgyal Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Moszkvában tárgyal ma Orbán Viktor miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök, a megbeszélésen várhatóan szóba kerülnek többek között közös energetikai projektek.


 

A Kreml tájékoztatása szerint a felek megvitatják majd a kétoldalú együttműködés erősítésének lehetőségeit, többek között a Vlagyimir Putyin tavaly februári budapesti látogatásán elért megállapodások végrehajtásával összefüggésben.

 

A megbeszélések napirendjén a kereskedelmi-gazdasági kapcsolatok fejlesztésének lehetőségei, az energetika és a magasan fejlett technológia alkalmazása terén megvalósítandó közös projektek előmozdítása, a kulturális együttműködés szerepel.

Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin tavalyi budapesti tárgyalásán - napra pontosan egy éve - a fő témák között szerepelt az orosz-magyar gázszállítási szerződés ügye, a két ország közötti gazdasági együttműködés és az ukrajnai helyzet.
 

Orbán Viktor legutóbb két évvel ezelőtt járt Oroszországban és folytatott megbeszélést Novo-Ogarjovóban Vlagyimir Putyinnal. A tárgyalásokon a nukleáris energia békés felhasználásában való együttműködésről született megállapodás, ennek keretében - Németh Lászlóné akkori nemzeti fejlesztési miniszter és Szergej Kirijenko, a Roszatom vezetője - egyezséget írtak alá két új paksi erőművi blokk építéséről.

hirado.hu

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Szükséged van pénzre? ha igen, email: (dakany.endre@gmail.com) Adunk hitelt, hogy segítse az embereket, cégeket, hogy frissítenie kell a pénzügyi állapotát (...)

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek