rmdsz header
2024. május 16., csütörtök Botond, Mózes napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Magyarország megvétózza a bevándorláspárti uniós stratégiát

| Vélemények 3 | Nyomtatom | A+ | A-

Az EU olyan fejlesztési stratégiát készül elfogadni, amely pozitívumként állítja be a bevándorlást, ezért Magyarország megvétózza a dokumentum elfogadását - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán az MTI-nek.


A miniszter kifejtette: csütörtökön üléseznek Brüsszelben a külkereskedelmi miniszterek, és a tanácskozás napirendjén szerepel az Európai Unió fejlesztési konszenzusa elnevezésű dokumentum.

Ennek szövegében az szerepel, hogy "a jól menedzselt migráció és mobilitás" kedvezően járulhat hozzá a növekedéshez és a fenntartható fejlődéshez, és ezt a kedvező hozzájárulást kötelezően hasznosítani kell - közölte.

Mint mondta, a dokumentumban az is áll, hogy a reguláris migráció és mobilitás hasznot hozhat a migránsok képességei és tudása miatt. Azt is beletették a szövegbe, hogy egy megerősített együttműködésen keresztül az EU-nak és tagállamainak segíteniük kell "a biztonságos és felelősségteljes migrációt és az emberek mobilitását", továbbá jobban koordinált és átfogóbb stratégiát kell végrehajtaniuk annak érdekében, hogy "maximalizálni lehessen azokat a szinergiákat, amelyek a migrációból fakadnak" - ismertette.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: Magyarország szerda délelőtt bejelentette a vétójáta dokumentummal kapcsolatban, aminek a nyomán nagy felháborodás van most.

Az állandó képviselők tanácsülését délelőtt felfüggesztették a vétó miatt, az elnökség folyamatosan a vétó megszüntetését kéri, és több tagállam is jelezte már "abbéli kérését, illetve nyomását", hogy ezt a vétót ne tartsuk fenn - idézte fel.

A külügyminiszter kijelentette azonban, hogy a döntés - amelyről a mai kormányülésen is szó volt - világos, a vétónkat fenntartjuk, Magyarország nem járul hozzá egy olyan uniós fejlesztési stratégiához, amely a bevándorlást pozitívumként említi. Nem járulunk hozzá a dokumentum elfogadásához azért sem, mert az az uniót és tagállamait arra hívja fel, hogy támogassák a bevándorlást - tette hozzá.

Kiemelte: "a bevándorlás rossz dolog",az elmúlt időben nagyon sok veszélyt hozott a kontinensre, veszélyezteti Európa és az európaiak biztonságát, ezért Magyarország mindent megtesz, hogy megállítsa a bevándorlást, és "eszünk ágában sincs támogatni olyan európai uniós dokumentumot", amely a bevándorlás támogatására kötelezné a tagállamokat.

Szijjártó Péter elmondta: komoly nyomást próbálnak ránk gyakorolni több tagállamból és Brüsszelből, hogy ezt a vétót csütörtökön ne alkalmazzuk, "de fogjuk". Hozzátette: a tanácsülésen ő képviseli majd az országot.

(origo.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

Harmath Sándor 2017.10.20 00:36:32
Helytelen a 'megvétózza' kifejezés mind a cikkben, mind pedig (ha így mondta) Szíjjártó szájából. A miniszterek tanácskozásán a stratégiai dokumentummal kapcsolatban nincsen vétó jog, vagy mellette, vagy ellene szavazhat az ország képviselője. A többségi szavazat dönt! (A vétó jog azt jelent, hogy egyetlen ellenszavazat is elég a sikertelen megállapodáshoz.)
Harmath Lajos 2017.08.27 13:28:51
Szerintem az is szempont lehet, hogy a jövőben nem csak az emberek tömegei indulnak meg, hanem a jelenleg még nem tapasztalt betegségek (nem csak emberi), új növények, állatok melyek megváltoztatják a környezetünket. Vajon képes lesz az európai rassz, azaz mi ehhez jelentős veszteség nélkül alkalmazkodni?
Kovács János 2017.05.14 14:22:09
Ha valakinek nem világos a magyarok álláspontja az agyilag nem éri el azt a szintet amelyel egy hat általános iskolai végzettséget​ magának tudható embernek rendelkeznie kell úgy is mondhatnánk ,hogy, ágyilag gyenge.Van példa az uniós berkekben.saját döntésem ,hogy kivel akarok együtt élni ,ez emberi jog ne szabja nekem egy idióta,hogy ami neki jó azt nekem is vállalom kell,még saját édesanyámtól sem fogadnánk el nem egy politikustól.


Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

LOAN sziasztok gyors kölcsönt kínálunk.... Ön üzletember vagy nő? Pénzügyi stresszben (...)

LOAN sziasztok gyors kölcsönt kínálunk.... Ön üzletember vagy nő? Pénzügyi stresszben (...)

FAST LOAN OFFER APPLY TODAY Do you need an urgent loan to fix your debts or do you need a home equity loan to improve your (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek