rmdsz header
2024. május 16., csütörtök Botond, Mózes napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Már nincs sok hátra: hétfőn startol a Főtér Fesztivál!

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Pár nap múlva elözönli a nagybányai magyarság a főteret, ahol idén is megrendezésre kerülnek a Nagybányai Magyar Napok. Rengeteg koncerttel, család- és gyermekprogramokkal, valamint különböző tevékenységekkel várják a szervezők az érdeklődőket.


Szeptember 11-én elkezdődik a 2017-es Főtér Fesztivál, melynek első napján a város magyarságának egyik legjelentősebb eseménye lesz, hiszen először megnyitja kapuit a Németh László Elméleti Líceum új, Híd utcai iskolaépülete. Jelen lesz dr. Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke és Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke. Keddtől egészen a hagyományos pénteki bevonulásig, előadások, kiállítás megnyitók, koncertek (Gryllus Dániel és az Előretolt Helyőrség Íróakadémia közös estje, a Profcafe Strings vonósnégyes klasszikus zenei koncertje, a kolozsvári Yesterdays zenekar koncertje) valamint kvíz-est is lesz.

Péntektől azonban már megtöbbszöröződnek a programok, hiszen a megnyitóval együtt hivatalosan is megkezdődik a 2017-es Főtér Fesztivál, avagy a Nagybányai Magyar Napok. Este a kicsik kedvence az Alma Együttes koncertje lesz, ezután a Nagybánya bár - a Lendvay Márton Színjátszó Kör zenés előadása, önkéntes flashmob lesz, majd Bródy János slágereit hallgathatják meg a résztvevő. Az est Move On koncerttel és a már jól bevált közösségi mulatsággal zárul a Vinkli Vendéglőben.

Szombaton is eseménydús nap lesz, immár a családoknak és a kisgyermekeknek kedvező programok sem maradnak el: bábjáték, kézműves foglalkozások, gyermekjátékok, kendama és spinner bajnokság, sétamotorozás lesz a terítéken. Emellett újdonságként a fiatalabbak számára, a megszokott Aranyosztály vetélkedő helyett Diáknapok lesznek szombaton és vasárnap is, továbbá a Németh László Elméleti Líceum és a Nicolae Iorga Általános Iskola előadásokkal várják az érdeklődőket. Ezek mellett még lesz tollaslabda, vizes luficsata, élő-könyvtár és sörbajnokság, majd jönnek az esti koncertek és buli: a nagybányai Adamantium és a Magna Cum Laude lép fel a nagyszínpadon.

A vasárnap már jóval nyugodtabb lesz, azonban rengeteget lehet válogatni a programok között. Tollaslabda bajnokság, cirkuszi előadás, aranymosás, Baba Mama Klub foglalkozás lesz, Nerf bajnokság és térfoglaló játékok is. A római katolikus esperességi nap keretében a Schola Rivulina énekkar a Szentháromság templomban, majd a szatmárnémeti Joyful gospel kórus koncertezik a nagyszínpadon. A Kárpát-medencei magyarok zenéje turné itt is állomásozik, fellép a nagybányai Talpalat Néptánccsoport, a Servet Zenekar (csángó népzene) és a Magyar Örökség díjas Misztrál Együttes, emellett Bányavidéki táncháztalálkozó is lesz a Teleki Magyar Ház szervezésében.

A Nagybányai Magyar Napok eseményei eső esetén a programpont alatt megjelölt helyeken zajlanak majd le.

A szervezők szeretettel várnak mindenkit!

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

LOAN sziasztok gyors kölcsönt kínálunk.... Ön üzletember vagy nő? Pénzügyi stresszben (...)

LOAN sziasztok gyors kölcsönt kínálunk.... Ön üzletember vagy nő? Pénzügyi stresszben (...)

FAST LOAN OFFER APPLY TODAY Do you need an urgent loan to fix your debts or do you need a home equity loan to improve your (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek