no
2024. május 02., csütörtök Zsigmond napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Maros megyében kapták el a migránsokat csempésző férfit

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Előzetes letartóztatásba helyezték azt a személyt, akit Szásznádason elkaptak, hogy teherautójával harminchat migránst próbál átcsempészni Románia területén.


Amint az ügyészség közleményéből kiderül, október 30-án a segesvári 10-es számú vidéki rendőrségi körzet dolgozói felfedeztek Szásznádas területén egy idegen állampolgárokból – arabokból – álló csoportot, 31 felnőttet és 5 gyereket, akiket egy Bulgáriában bejegyzett kisteherautóval szállítottak. 

A járművet egy kettős, román és moldovai állampolgársággal rendelkező férfi vezette. A vizsgálatok során bebizonyosodott, hogy az arab személyeket Németországba akarták szállítani, őket a román-bolgár határ közelében vette fel a vezető.

Október 30-án a hatóságok elindították a bűnügyi vizsgálatot migráns személyek határokon át történő csempészése miatt. Október 31-én az ügyben eljáró ügyész elrendelte a besorolás megváltoztatását, ugyanis arra a következtetésre jutott, hogy a Románián átvezető út alatt, ami 8 óránál többet vett igénybe, a 36 személyt megalázó bánásmódnak vetették alá, ablak nélküli térben zsúfolták össze őket, a jármű padlózatára fektették, és órákon keresztül megállás, pihenés nélkül szállították. A szállított csoportban öt gyerek is tartózkodott, köztük másfél évesek is.

Az ügyész javaslatára még október 31-én elindították a gyanúsított ellen a bűnvádi eljárást. Előtte való napon őrizetbe vették 24 órára, hétfőn pedig előállították a Maros Megyei Törvényszéken, javasolva az előzetes letartóztatásba vétel elrendelését. A bírói testület helyt adott a kérelemnek és elrendelte 30 napra szóló előzetes letartóztatásba vételét. Az ügyben a vizsgálat folytatódik.

szekelyhon.ro

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Szükséged van pénzre? ha igen, email: (dakany.endre@gmail.com) Adunk hitelt, hogy segítse az embereket, cégeket, hogy frissítenie kell a pénzügyi állapotát (...)

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek