rmdsz 1
2024. április 27., szombat Zita napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Meg akarták ölni Károly és Vilmos herceget

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Egy 37 éves szélsőjobboldali fanatikus, aki úgy érezte, hogy vörös haja miatt a társadalom peremére került, meg akarta ölni Károly herceget, a brit trónörököst és Vilmos herceget, a trón második számú várományosát azért, hogy egy napon a vörös hajú Harry herceg lehessen Nagy-Britannia uralkodója.


A 37 éves Mark Colborne terrorcselekmény előkészítésének vádjával állt bíróság elé kedden Londonban.

Megölni a zsarnokokat

A southamptoni születésű férfit 2014 júniusában tartóztatták le. A rendőrség által megtalált jegyzetfüzetében Colborne leírta, hogy meg akar ölni "fekete hajú embereket" - közölte a vádirat ismertetésekor Annabel Darlow ügyész. Colborne állítólag kijelentette, hogy "egy golyót akar röpíteni Károly herceg fejébe". Ezért az egyetlen lövésért feláldoznám életemet. Megölni Károlyt és Vilmost, hogy Harry lehessen a király. Megölni a zsarnokokat - írta.

Colborne állítólag Anders Breivikhez, ahhoz a norvég szélsőségeshez hasonlította magát, aki 2011-ban 77 ember gyilkolt le merényletsorozatban Norvégiában.

Jegyzeteiben Colborne gyűlölettel írt a "nem árjákról", akiket "feketéknek és kaukázusi idiótáknak" nevezett, valamint a fennálló rendszer, az állam szervezetek iránti utálatáról is feljegyzést készített - idézte a BBC Darlow-t. Az ügyész szerint Colborne elszigetelődve érezte magát, és azt tartotta, hogy a társadalom lebecsüli őt, amiért fehér bőrű, vörös hajú férfi.

Az interneten robbanóanyag után kutakodott, beszerzett vegyi anyagokat, hogy ciánt készíthessen, és vásárolt hozzá mindenféle kelléket, tölcsért, gumikeszytűt, maszkot - hangzott el a bíróság előtt.

A nagy megtorlás

"Egy nagy megtorlást akarok, egy tömeges terrortámadást, amely ráirányítja a figyelmet nemcsak a magam, hanem a testvéreim fájdalmára" - írta.

Colborne-t az után tartóztatták le, hogy féltestvére megtalálta a vegyi anyagokat és feljegyzéseit a család southamptoni házában, és hívta a rendőrséget. Colborne tagadja a vádakat.

origo.hu

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Loan Offer hello we Offer quick Loan.... Are you a businessman or a woman? Are you in any financial (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek