rmdsz 1
2024. április 29., hétfő Péter napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Meghalt kanyaróban egy 7 hónapos csecsemő

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Meghalt kanyaróban egy 7 hónapos csecsemő - közölte kedden a Fertőző Betegségeket Ellenőrző és Felügyelő Országos Központ.


A tájékoztatás szerint a Brassó megyei gyermek koránál fogva nem kaphatta meg a kanyaró, a mumpsz és a rózsahimlő ellen védettséget nyújtó háromkomponensű oltást, és kapcsolatba került 3 éves testvérével, aki nem volt beoltva kanyaró ellen.

Hivatalos források szerint az Apáca (Apaţa) községbeli gyermeket két héttel ezelőtt beutalták a brassói járványkórházba, majd miután állapota rosszabbodott, átszállították a gyermekkórházba, ahol néhány nappal ezelőtt meghalt.

Idén január 10. és december 10. között 29 megyében és Bukarestben összesen 2010 kanyarós megbetegedést igazoltak. A legtöbb fertőzést Maros (628) és Brassó megyéből (344) jelentették. A Brassó megyei gyermek a kanyaró első halálos áldozata a járvány december 5-i kihirdetése óta - közölte az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP).

(agerpres.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Szükséged van pénzre? ha igen, email: (dakany.endre@gmail.com) Adunk hitelt, hogy segítse az embereket, cégeket, hogy frissítenie kell a pénzügyi állapotát (...)

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek