rmdsz 1
2024. május 02., csütörtök Zsigmond napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Megjelent a külhoni magyar családok éve első pályázata

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Megjelent a 2018 – a külhoni magyar családok éve első, nyílt pályázati felhívása, az 500 millió forintos keretre április 6-ig lehet jelentkezni, a cél a családbarát vállalkozások támogatása – közölte Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.


A nemzetpolitikai államtitkár elmondta: a felhívás célja a Kárpát-medencei gazdasági térség erősítése érdekében külhoni magyar vállalkozások támogatása. Olyan cégeket segítenek, amelyek az általános vállalkozásfejlesztésen túl három vállalás valamelyikét teljesítik. Ezek a családbarát munkahelyek kialakítása, fejlesztése vagy a családokat segítő szolgáltatások nyújtása vagy külhoni diákok szakmai képzésének, valamint pályakezdő fiatalok foglalkoztatásának támogatása.

A családbarát munkahelyek és családokat segítő szolgáltatások között említette játszósarok kialakítását, a munkavállalók tanköteles korú gyermekeinek tanszercsomag biztosítását, beszerzésének anyagi támogatását, a gyermekek napközbeni felügyeletének megszervezését vagy anyagi támogatását, napközik, táborok biztosítását iskolai szünidők idejére, vagy családi rendezvények szervezését. Ide sorolta a rugalmas munkaszervezést, részmunkaidős lehetőség biztosítását a kismamák, édesanyák, édesapák számára, valamint a várandósoknak nyújtott szolgáltatásokat. Ha valaki a szakmai gyakorlat, foglalkoztatás biztosítását választja, amely hozzájárul a külhoni diákok szakmai képzéséhez, a pályakezdő fiatalok foglalkoztatásához, akkor legalább egy, legfeljebb öt diák képzését lehet segíteni, s diákonként 200 ezer forint támogatás igényelhető. Emellett kizárólag a vállalkozás működési tevékenységének megfelelő képzésben részt vevő diákot, pályakezdő fiatalt lehet fogadni. Ismertetése szerint pályázatot nyújthatnak be a szomszédos országokban bejegyzett magyar mikrovállalkozások és kisvállalkozások, amelyek 2017. január 1-je előtt bejegyzésre kerültek és azóta is folyamatosan működnek. A támogatást igénylő pályázó a pályázati felhívásra kizárólag egy pályázatot nyújthat be. Hozzátette: a megpályázható összeg mezőgazdasági tevékenységet folytató vállalkozások esetén 3-4,5 millió forint, a nem mezőgazdasági tevékenységet folytató vállalkozásoknál: 3-6 millió forint. A pályázat szerdától április 6-án, közép-európai idő szerint délután 2-ig nyújtható be. A felhívás elérhető a www.bgazrt.hu és www.nemzetiregiszter.hu oldalakon. A 2018-as tematikus évről a Magyar Állandó Értekezlet döntött tavaly novemberben, megvalósítására egymilliárd forint áll rendelkezésre.

(kronika.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Szükséged van pénzre? ha igen, email: (dakany.endre@gmail.com) Adunk hitelt, hogy segítse az embereket, cégeket, hogy frissítenie kell a pénzügyi állapotát (...)

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek