k rmdsz
2024. május 02., csütörtök Zsigmond napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Megszüntették Beke István és Szőcs Zoltán házi őrizetét

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Hatósági felügyeletre enyhítette a házi őrizetet a bukaresti táblabíróság a terrorizmussal vádolt Beke István és Szőcs Zoltán ügyében. A pénteki ítélet nem jogerős.


A döntés értelmében a kézdivásárhelyi vádlottak mostantól elhagyhatják lakóhelyüket, de jelentkezniük kell a felügyeletükkel megbízott hatóságnál minden alkalommal, amikor beidézik őket. Ezenkívül értesíteniük kell a hatóságot, ha lakhelyet változtatnak, és nem hagyhatják el Románia területét, csak hivatalos előzetes jóváhagyással.

Az igazságügyi minisztérium honlapján elérhető ítélet azt is előírja, hogy semmilyen formában nem vehetik fel egymással a kapcsolatot, közvetlenül és közvetetten sem kommunikálhatnak sem egymással, sem a tanúként megnevezett Bandi Szabolccsal, Hodor Istvánnal és Marian Bîznuval, illetve nem vehetnek részt a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) és a Szent László Serege Egyesület rendezvényein. Beke és Szőcs ugyanakkor nem hordhat, használhat, illetve birtokolhat fegyvert. Amennyiben nem tartják be az előírásokat, ismét házi őrizetbe vagy előzetes letartóztatásba kerülhetnek.

Szőcs Zoltán és Beke István, a HVIM erdélyi, illetve kézdivásárhelyi szervezetének vezetője decemberben került előzetes letartóztatásba, majd júliusban a legfelsőbb bíróság házi őrizetre enyhítette a kényszerintézkedést. Az aktivistákat azzal gyanúsítják, hogy házi készítésű bombát akartak robbantani Kézdivásárhely főterén a román nemzeti ünnepre szervezett tavaly december elsejei katonai parádé közben. Az ügyészség szerint gyilkoló erejű bombát lehetett volna gyártani azokból a petárdákból, amelyeket a házkutatáson az egyik vádlottnál találtak a nyomozók. A szervezett-bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) május 19-én emelt vádat ellenük. Beke Istvánt közösség elleni merénylet kísérletével, valamint a robbanóanyagokra vonatkozó szabályok megsértésének a kísérletével, Szőcs Zoltánt a két említett bűncselekményre való felbujtással vádolják. 

krónika.ro

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Szükséged van pénzre? ha igen, email: (dakany.endre@gmail.com) Adunk hitelt, hogy segítse az embereket, cégeket, hogy frissítenie kell a pénzügyi állapotát (...)

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek