k rmdsz
2024. május 02., csütörtök Zsigmond napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Moszkva: védelmi ellenlépésekre kényszerül Oroszország

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A NATO, élén a Egyesült Államokkal, növeli támadó potenciálját a Szövetségi Állam (Oroszország és Fehéroroszország szövetségének) nyugati határainál - hangoztatta Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter az orosz és a fehérorosz védelmi minisztérium szerdai minszki együttes vezetőségi ülésén.


“A Szövetségi Állam nyugati határainál az Egyesült Államok és más NATO-tagországok aktívan növelik támadó potenciáljukat, új bázisokat nyitnak és fejlesztik a katonai infrastruktúrát. Nem szűnnek az arra irányuló kísérletek, hogy gazdasági és politikai diktátum, valamint katonai erő segítségével megpróbálják más országokra ráerőltetni a saját akaratukat. Nyílt tájékoztatási háború folyik” – jelentette ki.

A tárcavezető szerint ezek a lépések “aláássák a stratégiai stabilitást” és arra “kényszerítik’ Oroszországot, hogy “védelmi jellegű ellenlépéseket tegyen, egyebek között a nyugati stratégiai irányba.

Sojgu méltatta az orosz-fehérorosz globális és regionális álláspont-egyeztetés magas fokát, amely lehetővé teszi a védelmi potenciál sikeres fejlesztését “egy olyan helyzetben, amikor a  nemzetközi válságmegoldási mechanizmusok elakadtak”. Kiemelte, hogy komoly figyelem irányul az orosz nyugati katonai körzet egységeinek korszerű fegyverekkel és haditechnikával történő felszerelésére, valamint kiképzésére, továbbá az orosz-fehérorosz védelmi együttműködésre.

hirado.hu

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Szükséged van pénzre? ha igen, email: (dakany.endre@gmail.com) Adunk hitelt, hogy segítse az embereket, cégeket, hogy frissítenie kell a pénzügyi állapotát (...)

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek