rmdsz header
2024. május 19.,  Ivó, Milán napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Nagybányai nyertes a Pénzmágnes - Kulcs a gyarapodáshoz pénzügyi vetélkedőn

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A verseny célja az, hogy a fiatalokban alakuljon ki a pénzügyi tudatosság, amelyre nem csupán a közgazdászoknak van szükségük, hanem mindenkinek, hiszen ez a mindennapi élet része.


Negyedik alkalommal szervezte meg a Romániai Magyar Közgazdász Társaság, Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa és a Magyar Mágnás Egyesület a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem partnerségében a Pénzmágnes — Kulcs a gyarapodáshoz középiskolásoknak szóló, egyéni pénzügyi vetélkedő döntőjét 2016. november 25-én. 

A pontszámok alapján a legjobb eredményt Dragomir Norbert érte el a nagybányai Németh László Elméleti Líceumból, őt követte Mózes Anna a marosvásárhelyi Református Kollégiumból, míg a harmadik helyezett Pataki Balázs lett a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnáziumból. A negyedik helyezést Bűn Rudolf érte el a zentai Közgazdasági és Kereskedelmi Iskolából, ötödik helyet Székelyudvarhelyről Szász Zsuzsa, a Tamási Áron Gimnázium diákja szerezte meg.

A díjátadón minden résztvevő diák kapott egy ajándékcsomagot a BN Business cég felajánlásában, és egy könyvcsomagot az RMKT és Magyarország Konzulátusa ajándékaként. Az első öt helyezett egy-egy belépőt nyert a magyarországi Pénzmágnes Alapítvány nyári Életmód táborába, a legjobb négy diák pedig készpénzjutalomban is részesült: a legjobb eredmény 500 eurót (a Goodwill Consulting cég felajánlásában), a második helyezés 300 eurót (a Regio Consult Kft részéről), míg a harmadik hely 200 eurót (az Ariola és a Cosmetic Plant cégek felajánlásában) ért, a negyedik helyezett pedig 100 euró jutalommal térhetett haza (a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem különdíjaként).

Dragomir Norbert megkeresésünkre nyiltakozta: "A Pénzmágnes-Kulcs a gyarapodáshoz című versenyre egy megadott tananyag szerint készültem fel, ami megtalálható a penzmagnes.ro weboldalon. Az első fordulóra egy kicsit későn kezdtem el felkészülni, épp hogy sikerült nagyjából átnézni a tananyagot, de egy kis szerencsével továbbjutottam a második fordulóra, amire már napi rendszereséggel készültem. Emellett Lengyel Krisztina tanárnő feláldozta szabadidejét, hogy bizonyos dolgokat megmagyarázzon, amiért külön köszönet illeti őt!"

Gratulálunk a nyertesnek és a felkészítő tanárnőnek!

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Hitelajánlat sürgős egyén között Hitelajánlat sürgős egyén között Az egyedi ajánlatok 5.000 € és 15.200.000 € (...)

Hitelajánlat sürgős egyén között Hitelajánlat sürgős egyén között Az egyedi ajánlatok 5.000 € és 15.200.000 € (...)

Hitelajánlat sürgős egyén között Hitelajánlat sürgős egyén között Az egyedi ajánlatok 5.000 € és 15.200.000 € (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek