rmdsz header
2024. május 18., szombat Erik napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

NATO-csúcs: Oroszország adja vissza a Krímet

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Közös nyilatkozatban szólította fel a NATO Oroszországot, hogy hagyjon fel a kelet-ukrajnai szakadárok támogatásával és adja fel a Krím félszigetet.


Az észak-atlanti katonai szervezet a nemzetközi jog kirívó megsértésének tartja az Ukrajna területén végrehajtott egyoldalú katonai akciókat, azok aláássák az ország biztonságát, és érzékenyen érintik az euroatlanti térség egészének a stabilitását és biztonságát is. A walesi Newportban elfogadott dokumentum szerint a tagállamok politikai és nem katonai úton rendeznék a válságot, és támogatnak minden olyan tárgyalást, amely ezt célozza.

Berlini nem Ukrajna csatlakozására

Németország elutasítja Ukrajna NATO-csatlakozását. Angela Merkel kancellár a katonai szövetség walesi tanácskozásán ugyanakkor kijelentette, támogatja Kijevet a konfliktussal kapcsolatban, és kész további büntetőintézkedésekre Moszkvával szemben. A német vezető szerint a tagállamok egyetértenek abban, hogy a válságot békés úton kell megoldani. Merkel hozzátette, a következő napokban kiderül, hogy tényleges lépések követik-e a kilátásba helyezett tűzszünetről szóló minszki tárgyalásokat.

15 millió dollár hadseregfejlesztésre

15 millió dollárt ajánlott fel Ukrajnának az európai tagállamok nevében a NATO főtitkára a védelmi szervezet walesi csúcstalálkozóján. A pénzt a hadsereg fejlesztésére költheti Kijev

mno.hu

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek