rmdsz header
2024. május 18., szombat Erik napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Nem mond le az autonómia-tüntetésről az MPP

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Ha Victor Ponta nemet mond az autonómiára, akkor a gyulafehérvári nyilatkozatra is nemet mond – jelentette ki Kulcsár-Terza József, a Magyar Polgári Párt (MPP) háromszéki elnöke. Meglátása szerint egy európai uniós tagállamnak tiszteletben kellene tartania a dokumentumot, amely alapján létrejött.


Elismételte korábbi bejelentését: a december elsejét megelőző hétvégén nagyszabású tüntetésre készülnek Sepsiszentgyörgyön, erről Antal Árpád polgármesterrel, az RMDSZ helyi elnökével is egyeztetett. Kiemelte: nem valami ellen, hanem valamiért hívják utcára az erdélyi magyarságot, „a gyulafehérvári nyilatkozat minden pontjának betartását kell követelnünk”

A napokban egyeztetnek a magyar történelmi egyházak képviselőivel, azt követően születik majd döntés arról, hogy november utolsó szombatján vagy vasárnapján tartsák meg az utcai megmozdulást. Meglátása szerint a rendezvényt nem szabad kisajátítania egyik magyar pártnak sem, közös fellépésre, erőfelmutatásra lenne szükség.
 

Kulcsár-Terza József szerint a megmozdulás sokkal fontosabb, mint az államelnök-választás, a két magyar jelölt indítását tévedésnek nevezte, és kiemelte: ők sem Kelemen Hunort, sem Szilágyi Zsoltot nem támogatják, tagságuk, szimpatizánsaik úgy voksolnak majd, ahogy jónak látják. Hangsúlyozta azt is: Kelemen Hunor jelölése nem lesz hiteles, ha az RMDSZ szeptember 23-ig – a támogató aláírások leadásának határidejéig – nem nyújtja be a román parlamentbe a közösen kidolgozott autonómiastatútumot.

erdély.ma, haromszék.ro
 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek