k rmdsz
2024. május 05.,  Györgyi napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Német újságíró: "Arra utasítottak, hogy kormánypártian tudósítsunk"

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A WDR egyik újságírója egy holland rádiónak adott interjújában azt állította, hogy több német közszolgálati rádiónak is kiadták az utasítást, hogy a menekültügyben a kormány álláspontját támogatva számoljanak be a hírekről. A WDR vezetése kiakadt, azonnali vizsgálatot indítottak a nyilatkozat miatt.


A WDR (Westdeutscher Rundfunk) egyik újságírónője nagy port kavart, amikor egy holland rádiónak azt nyilatkozta, hogy a német közszolgálati médiának pozitív színben kell feltüntetnie a kormány menekültpolitikáját – írja a Tagesspiegel nevű német lap.

Claudia Zimmermann az L1 rádiónak adott interjút a menekültválság alatti híradásról, amikor azt mondta: "Természetesen arra utasítottak minket, hogy kormánypártian tudósítsunk".

A műsorban a szilveszteri kölni eseményekről és a németországi hangulatról is beszéltek. Zimmermanntól megkérdezték, hogy a WDR munkatársaként pozitívan kellett-e tudósítania a menekültekről. "Közszolgálati rádió vagyunk, így arra ösztönöznek minket, hogy a problémát pozitívabb módon közelítsük meg. Merkel befogadó politikájától kezdve addig, amikor a hangulat megváltozott és egyre több kritikus hangot lehet hallani a média és a politika részéről is" – fogalmazottt.

Zimmermann azt is mondta, hogy az utasítás több közszolgálati rádiócsatornára is vonatkozik.

A WDR kiakadt újságírója nyilatkozatán. Zimmermann évek óta szabadúszóként dolgozik a rádiónál. A csatorna szerint az, amiről munkatársuk beszámolt, egy kicsit sem egyezik a cég hozzáállásával. A rádió megvizsgálja az ügyet, és leül Zimmermannal is egyeztetni a kijelentéseiről.

hvg.hu

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

richardcosmos5@gmail.com Sürgős kölcsönre van szüksége? Kínálunk személyi kölcsönt? Vállalkozási hitelek? (...)

Hinson Oferim toate tipurile de servicii financiare cu o dobândă accesibilă de până la 2%. Ofertele (...)

Szükséged van pénzre? ha igen, email: (dakany.endre@gmail.com) Adunk hitelt, hogy segítse az embereket, cégeket, hogy frissítenie kell a pénzügyi állapotát (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek