rmdsz header
2024. május 20., hétfő Bernát, Felícia napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Nincs több kétség: Nagy-Britannia kilép az Európai Unióból

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Szerdán veszi át Theresa May brit belügyminiszter a miniszterelnöki tisztséget David Camerontól.


Cameron hétfő délután a Downing Street-i miniszterelnöki hivatal előtt tett rövid nyilatkozatában bejelentette, hogy kedden elnököl utolsó kabinetülésén, szerdán még ő vesz részt a képviselői kérdések és azonnali miniszterelnöki válaszok hetente esedékes alsóházi félóráján, utána pedig a Buckingham-palotába hajtat, ahol hivatalosan felajánlja lemondását II. Erzsébet királynőnek. Hozzátette: e menetrend alapján szerda estig új miniszterelnöke lesz az Egyesült Királyságnak, Theresa May személyében.

Cameron bejelentésének előzményeként, néhány órával korábban visszalépett a kormányzó brit Konzervatív Párt vezetőválasztási kampányának egyik jelöltje, Andrea Leadsom energiaipari államtitkár, így Theresa May maradt az egyetlen jelölt a párt vezetői tisztségére és a miniszterelnöki posztra.

A politikus korábban azt mondta: nagyon fontos annak felismerése, hogy a brit EU-tagságról tartott júniusi népszavazás eredményeként az Egyesült Királyság ki fog lépni az Európai Unióból. Hozzátette: az ő nagyon egyértelmű álláspontja szerint "a Brexit Brexitet jelent", és ha ő lesz Nagy-Britannia miniszterelnöke, akkor az ország az ő vezetésével ki is fog lépni az EU-ból.

(Mindezt arra válaszolva mondta, hogy több mint négymillióan írták alá a népszavazás megismétléséről szóló petíciót.)

Theresa May kijelentette azt is, hogy a kilépés a külföldi EU-állampolgárok szabad mozgásának "szabályozásával" is jár majd.

Theresa May hangsúlyozta: a kormány felelőssége most az, hogy a kilépési tárgyalásokon a lehető legkedvezőbb egyezséget érje el Nagy-Britannia számára. Kijelentette azt is, hogy ha ő lesz a miniszterelnök, a folyamat irányítására külön kormányhivatalt hoz létre, amelynek élén olyan politikus áll majd, aki a népszavazás előtt a kilépés mellett kampányolt.

valasz.hu

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

SÜRGŐS HITELEK SÜRGŐS HITELEK Szia Mr./Mrs. Gyors kölcsön 5.000 €-ról 10.000.000 €-ra 48 óra alatt (...)

Hitelajánlat sürgős egyén között Hitelajánlat sürgős egyén között Az egyedi ajánlatok 5.000 € és 15.200.000 € (...)

Hitelajánlat sürgős egyén között Hitelajánlat sürgős egyén között Az egyedi ajánlatok 5.000 € és 15.200.000 € (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek