rmdsz 1
2024. április 29., hétfő Péter napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Nyári tábor Szinérváralján

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A szinérváraljai magyar iskolában idén is megrendezésre került az RMDSZ és COMMUNITAS Alapítvány támogatásával a már hagyományossá vált nyári tábor.


Az idei tábor augusztus 17-e és 21-e között zajlott, központi témája pedig a hagyományõrzés és a közösségépítés volt. E téma köré épültek a napi programok is. 

Naponta 9 és 13 óra között zajlottak a tevékenységek. Minden nap volt reggeli torna, közösségépítõ drámajátékok, aztán valamilyen kézmûves foglalkozás (nemezelés, magyar virágmotívumok festése fára, decoupage tehnikával díszített gipszformák, ikebana), valamint magyar  népdal és néptánc tanítás. A tábor egy jól sikerült kiállítással és gálamûsorral zárult.

Az idei tábor szervezõi külsõ segítõket is bevontak a programok lebonyolításába: a nemezelés titkaiba Kerekes Gabriella nagybányai óvónõ vezette be a gyermekeket. Néptánctanításban a koltói csapat volt segítségünkre, Tamás-Sajtos Erzsébet és Bencze Henrietta vezetésével. Szívbõl köszönjük nekik!

A szervezõk legfõbb szempontja az volt, hogy a táborban résztvevõ gyermekcsoport jól érezze magát, értelmesen és hasznosan töltse ezt a hetet, szórakozzon, miközben új ismereteket, technikákat sajátít el, ismerkedik, barátkozik és nem utolsó sorban ízelítõt kap a magyar néphagyományból.

A tábor szervezõi: Tepfenhardt Ágota, Hiripi Erzsébet, Adoreanu Boglárka, Pop Mónika, Szilágyi Éva, Czompa Mónika.

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Szükséged van pénzre? ha igen, email: (dakany.endre@gmail.com) Adunk hitelt, hogy segítse az embereket, cégeket, hogy frissítenie kell a pénzügyi állapotát (...)

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek