rmdsz header
2024. május 15., szerda Zsófia napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Öko filmek fesztiválja Máramarosban

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Az első Nemzetközi Öko Rövidfilmek Fesztiválja október 5-től egészen 8-ig tart, s Máramarosszigeten rendezi meg a „Objektív fokalizáció: fenntartható fejlődés” (Focalizare prin Obiectiv: Dezvoltare Durabilă) című projektet végrehajtó Zöldvölgyi Egyesület (Asociația Valea Verde). Támogatója a svájci állam.


A fesztivál filmjei leginkább azoknak szólnak, akik érdeklődnek az ökológia, a természet megőrzése és a biodiverzitás (sokféleség) témák iránt. A SEFF (Short Eco Film Festival) célja, hogy a filmek által figyelmeztesse az embereket a környezet megóvásánál felmerülő problémákkal, emellett elszeretné mondani néhány értékes élőhelyek történetét, amelyek biológiailag sokfélesék.

A 31 film, amelyeket vetíteni fognak 21 országból származik. Szó lesz a vadvilágról, korallzátonyokról, a környezet hőseiről, állatfajok és veszélyeztetett erdőkről, méhészetről, a környezet sérülékenységéről és rejtélyeiről. A filmek három témakörben vannak felosztva: Mikró öko (egy perces filmek), Szuper Öko Short (1 és 5 perc közötti tartamú filmek) és Öko Short (5 perctől fél óráig tartó filmek).

A zsűri Ioan Coroiu (a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Biológia karának volt dékánja), Dan Păvăloiu (televíziós rendező és műsorvezető), Alexandru-Radu Săvulescu környezetvédelmi kommunikációs szakértő) és Flavius Medan (operatőr) lesz.

A filmeken kívül, egyebek mellett a fesztivál otthont ad olyan beszélgetéseknek és bemutatóknak, amelyek a környezetről és az öko filmek hatásáról szólnak majd, ezzel a fesztivál egyben egy találkozási pont lesz a filmrendezőknek, az egyetemi tanároknak s az ökológiai civilszervezeteknek is.

A vetítések október 6-án és 7-én a Babeș-Bolyai Tudományegyetem George Vâlsan amfiteátrumában és a máramarosszigeti polgármesteri hivatal Transist termében lesznek. A teljes program az ecofilm.ro/program oldalon található.

Mihály Kriszta – nagybánya.ro (forrás: actualdecluj.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

LOAN sziasztok gyors kölcsönt kínálunk.... Ön üzletember vagy nő? Pénzügyi stresszben (...)

LOAN sziasztok gyors kölcsönt kínálunk.... Ön üzletember vagy nő? Pénzügyi stresszben (...)

FAST LOAN OFFER APPLY TODAY Do you need an urgent loan to fix your debts or do you need a home equity loan to improve your (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek