rmdsz header
2024. május 16., csütörtök Botond, Mózes napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

ÖNKORMÁNYZATI BESZÁMOLÓ (44.)

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Közelebb kerültünk a Nagybánya-Szatmárnémeti közötti gyorsforgalmi út megvalósításához azzal, hogy együttműködési szerződést írtunk alá a Máramaros megyei Tanáccsal és a Nemzeti Közúti Infrastruktúrát kezelő részvénytársasággal.


Az RMDSZ kormányzása idején, Tánczos Barna miniszter kezdeményezésére elfogadott kormányrendelet alapján, Nagybánya önkormányzata most arról határozott, hogy 120 ezer lejjel támogatja a használt vagy roncsautók selejtezésének folyamatát. Ebben a programban 200 autó selejtezését tudjuk támogatni önkormányzati forrásból. 

Nagybánya is részt vesz abban a kísérleti programban, amely meleg étkezést biztosít az általános iskolás diákoknak a délutáni program megkezdése előtt. Elsőként a Simion Bărnuțiu Általános Iskola (volt 13-as számú) 501 diákkal vesz részt ebben a kezdeményezésben. 

A magyar nyelven tanuló kisiskolások étkeztetését és délutáni oktatását Nagybányán, Mármarosszigeten, Hosszúmezőn és idéntől Koltón is a magyar kormány támogatja az Iskola Alapítványon keresztül. 

Új tömbházak vehetnek részt az energetikai hatékonyság növelését célzó felújítási programban. Ezúttal a Bukaresti (I.Mihály Király) Sugárút 28, a Decebal Sugárút 2, 12, 14, 20 szám, az Independenței Sugárút 20 szám, a Victoriei 54A szám esetében fogadtuk el a megvalósíthatósági tanulmányt. 

Pap Zsolt István – RMDSZ-es alpolgármester

Pintér Zsolt – RMDSZ-es önkormányzati képviselő

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

LOAN sziasztok gyors kölcsönt kínálunk.... Ön üzletember vagy nő? Pénzügyi stresszben (...)

LOAN sziasztok gyors kölcsönt kínálunk.... Ön üzletember vagy nő? Pénzügyi stresszben (...)

FAST LOAN OFFER APPLY TODAY Do you need an urgent loan to fix your debts or do you need a home equity loan to improve your (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek