rmdsz 1
2024. április 29., hétfő Péter napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Orbán: ha megtámadják Magyarországot, a miniszterelnöknek oda kell mennie

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorának adott interjút.


Ha megtámadják Magyarországot, akkor a miniszterelnöknek oda kell mennie, ez a helyszín legutóbb az Európai Parlament volt – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Ez politikai természetű vita volt, ezt követi majd egy jogi természetű az Európai Bizottsággal – tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy elnyúló vitára számít-e, azt válaszolta, az eddigi tapasztalatok alapján igen. Elmondta azt is, hogy mi nem a “balhés és vitatkozó országok” közé tartozunk. Németországnak több mint 50, Magyarországnak több mint 20 vitája van a testülettel – emelte ki.

Támadás alá vették Magyarországot

Támadás alá vették a migráció megfékezését végrehajtó Magyarországot – fogalmazott a kormányfő, aki megemlítette azt is, hogy véleménye szerint a felsőoktatási törvény összhangban van az európai normákkal.

Mi minden érvet megfontolunk, és nem mondjuk, hogy az „nem fér be a hajunk alá” – fogalmazott.

Biztosan működhet a Közép-Európai Egyetem

Magyarországon biztosan működhet a Közép-Európai Egyetem, mert az új törvény, amit hoztak, nem is vonatkozik rá – hangoztatta. Az amerikai egyetem körül azonban olyan zűrzavar van, hogy azt ki kell vizsgálni – hangoztatta.

Kérdésre válaszolva elmondta azt is, sosem zárkózott el attól, hogy találkozzon Soros Györggyel. De itt nem arról van szó, “kivel ülünk le kávézni, sörözni”.

Az unió eszméje nem a tőzsdei spekuláció

Soros György egy tehetséges magyar spekuláns. Az Európai Unió eszméje azonban nem a tőzsdei spekuláció, hanem a szociális piacgazdaság. A közösség szemben áll a kaszinókapitalizmussal, valaki ne azon gazdagodjon meg, hogy mást tönkretesz. Ezért mint magyar választópolgár megdöbbent azon, hogy az Európai Unió vezetői ajnározzák Soros Györgyöt – mondta Orbán Viktor.

Soros György Magyarországon azért vált közellenséggé, mert kétszer megtámadta a magyar pénzügyi rendszert. Először meg akarta szerezni az OTP-t, ezt még Horn Gyula volt miniszterelnök akadályozta meg, a második támadást pedig a hitelválság idején hajtotta végre – emlékeztetett.

Van egy nagy hálózat, ami milliárdokat költ el csak Magyarországon, sok ezer embert foglalkoztat, és az a célja, hogy beszállítsa a migránsokat Európába. Azon dolgoznak, hogy lebontsák a kerítést, Magyarországot nemzetközi fórumokon befeketítsék – jegyezte meg a miniszterelnök.

Magyarország egy olyan ország, mely nem akar bevándorlókat látni Európában, de még inkább Magyarországon – tette egyértelművé.

Illik a török eredményt elfogadni

Törökország is egy érdekes ügy, mégis a török nép döntött, és az eredményt illik elfogadni – szögezte le azon kritikák kapcsán, melyeket ez Európai Parlamentben ezzel kapcsolatban kapott.

Először adunk egy baltát, majd gombostűvel hátulról folyamatosan szurkáljuk – mondta annak kapcsán, hogy szerinte nem konzekvens politikát folytat Recep Tayyip Erdogan török elnökkel kapcsolatban az Európai Unió.

Hosszú távú megoldás kell a magyar emberek biztonságának garantálására, erre szerinte a megerősített határzár, mely immár nem áthatolható, a megoldás.

 Munkából élők büdzséje a 2018-as

A munkából élő emberek költségvetésének nevezte Orbán Viktor miniszterelnök a 2018-as büdzsét, amelynek javaslatát jövő kedden terjesztik a parlament elé.

A kormányfő a fő intézkedések közül kiemelte a minimálbér és a szakmunkás-minimálbér emelésének folytatását, a két gyermek után járó családi adókedvezmény mértékének növelését, továbbá az éttermi szolgáltatások, az internet és a halhús áfájának 5 százalékra csökkentését.

A munkát terhelő adók is csökkennek, és “a teljes foglalkoztatottságot meg fogjuk közelíteni” – mondta, hozzátéve, hogy a korábban meghirdetett életpályamodelleket is végigviszik.

Orbán Viktor fontosnak nevezte, hogy a korábbiaknál sokkal többet fognak költeni a magyarok biztonságának garantálására.

(hirado.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Szükséged van pénzre? ha igen, email: (dakany.endre@gmail.com) Adunk hitelt, hogy segítse az embereket, cégeket, hogy frissítenie kell a pénzügyi állapotát (...)

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek