k rmdsz
2024. április 29., hétfő Péter napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Orbánnak nem tetszik a parlament szó

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Szülőként tudom, milyen hajnalban kelni, hogy a gyereket nulladik órás fakultációra vigyük – mondta Orbán Viktor a tanulmányi diákolimpikonok és tanáraik kitüntetésén tartott szónoklatában. A miniszterelnök a Parlament igazi nevéről, minket kancsalul látó külföldiekről beszélt. Szerinte a most díjazott fiatalok felnőttként a világ bármelyik pontján helytállhatnak majd.


"Tiszteletet és alázatot parancsoló tér az, ahol jövőnkről döntenek. Én nem is nevezném Parlamentnek, hiszen az a népképviselet helyszíne. Inkább igazi nevét használom, Országháznak hívom" – mondta Orbán Viktor a tanulmányi diákolimpikonok és tanáraik kitüntetésekor, a Kupolacsarnokban tartott beszédében.

Ő is hajnalban kel

Orbán Viktor szerint a díjazottak kitüntetései is azt igazolják, hogy nincs siker összefogás és kitartás nélkül, legyen szó egyéni, vállalati vagy országos eredményekről. "Szülőként tudom, milyen hajnalban kelni, hogy odaérjünk a nulladik órás fakultációkra a gyerekekkel, de mindent meg kell tennünk előremenetelükért" – hangsúlyozta a kormányfő, aki reménye szerint a jövő Neumann Jánosait, Rubik Ernőit üdvözölte a diákok sorai között.

Kancsal külföldiek

A miniszterelnök szerint okos és tehetséges népnek tartjuk magunkat, és minket "oly gyakran kancsal szemmel látó külföldiek" is elismerik képességeinket, amit számos találmány, felfedezés bizonyít.

Irány külföld?

"Önök jó eséllyel magas teljesítményt nyújtó felnőtté válhatnak, akik a világ bármelyik pontján megállják majd helyüket. Legyenek büszkék magukra, mi is azok vagyunk önökre" – zárta Orbán a díjkiosztó előtt tartott beszédét.

origo.hu

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Szükséged van pénzre? ha igen, email: (dakany.endre@gmail.com) Adunk hitelt, hogy segítse az embereket, cégeket, hogy frissítenie kell a pénzügyi állapotát (...)

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek