k rmdsz
2024. április 29., hétfő Péter napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Öten egy jelöltségért, öten Szatmárnémetiért

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Öt személy szállt harcba öt saját programmal, hogy polgármester-jelölt lehessen az RMDSZ színeiben.


Az RMDSZ szatmárnémeti szervezetének elnöksége 2015. augusztus 7-én született határozatában megalakította a 2016-os helyhatósági választások előkészítésével és az előválasztások megszervezésével foglalkozó Városi Választási Bizottságot, melynek tagjai: Poszet Kinga, Magyar Lóránd és Nagy Szabolcs. A bizottsághoz összesen öt személy tette le a megadott határidőig az önéletrajzát és a legtöbb három oldalas program-tervezetet. A tervezetek rövid ismertetését a jelöltségi szándék dokumentumainak leadási sorrendjében tesszük közzé.

Kereskényi Gábor „Méltóságot és önbizalmat Szatmárnémetinek" címmel állította össze Közösség- és városépítő program-vázlatát. A parlamenti képviselő és egykori alpolgármester egy realitásokra alapuló ciklust szeretne, amelyben fontos szerepet kapnak a nagyberuházások, a munkahelyteremtés, a minőségi közszolgáltatások biztosítása, az épített örökség megóvása de a tömegsport is.

Ilonczai Annamária egy város- és egy közösségfejlesztési tervet is kidolgozott. Szerepel benne Terhes és Csecsemőgondozó Központ kialakítása, az oktatás bizonyos fokú megreformálása, szociális lakások építése és rehabilitációja, elkerülő, tehermentesítő utak kialakítása, idősek otthonának építése, kerékpárút-halózat kiépítése és külön projektként a Pannónia szálló felújítása és működtetése is.

Günthner Tibor egykori szenátor és megyei tanácsi alelnök programjának fontos elemét képezik a beruházások. A programban szerepel utak modernizálása, az új főtér arculatának megújítása, a főtéri rendezvénygödör felújítása. Günthner modern, igényesen és funkcionálisan átalakított várossá alakítaná Szatmárnémetit.

Zazula Béla négy évvel ezelőtt már polgármesterjelölt volt Szatmárnémetiben, az MPP színeiben. A programjában fontos szerepet kap az utak minőségi aszfaltozása, szociális lakások építése, környezetkímélő autóbuszok beszerzése valamint a történelmi városközpont lezárása a közúti forgalom elől.

Maskulik Csaba város- és közösségfejlesztési programja szerint olyan várost szeretne, ahol dolgozni lehet és élni jó. Fontosnak tartja a modern város-menedzsmentet, a közszolgáltatások 21. századi szintre való emelését, az oktatási intézmények zavartalan működését, a régi városközpont felújítását és a minőségi szórakozási lehetőségek megteremtését.

erdely.ma, szatmar.ro

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Szükséged van pénzre? ha igen, email: (dakany.endre@gmail.com) Adunk hitelt, hogy segítse az embereket, cégeket, hogy frissítenie kell a pénzügyi állapotát (...)

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek