rmdsz header
2024. május 19.,  Ivó, Milán napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Péntektől nem adnak kedvezményes és ingyenes receptet a családorvosok

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Küldőpapírt sem, de ott lesznek a rendelőben.


Péntektől nem állítanak ki árkedvezményes és ingyenes gyógyszerekre receptet a családorvosok, akik az egészségbiztosítási pénztár által javasolt egészségügyi keretszerződés ellen tiltakoznak az akcióval. Ugyanakkor a konzultációért is fizetni kell azoknak a betegeknek, akik ma mennének orvoshoz. 

Az orvosok azt kérték a hozzájuk tartozó pácienseket, hogy legyenek türelemmel, és jövő hét elején keressék fel a rendelőket, amennyiben nem sürgős orvosi problémával fordulnának családorvosukhoz vagy ingyenes, illetve árkedvezményes gyógyszert szeretnének felíratni. Ugyanakkor nem adnak küldőpapírt sem a betegeknek. Viszont ott vannak a rendelőben, más recepteket felírnak, és a sürgősségi eseteket is ellátják - tudtuk meg egy kolozsvári családorvostól. 


Egyoldalú szerződést akarnak aláíratni az orvosokkal 

A családorvosok a 2016-2017-es évre vonatkozó keretszerződést kifogásolják, szerintük az új adótörvénykönyv alapján túl nagy adót rótt ki az állam a rendelőkre.

A háziorvosok azt is nehezményezték, hogy a CNAS a legtöbb esetben egyoldalúan kényszeríti rájuk a feltételeket, és soha nem készül el időben a szerződés, amely április elsejétől lejárt, és az új szerződés feltételeit nem fogadták el a családorvosok, szerintük az az ő beleegyezésük nélkül készült el. Az egészségügyi minisztériummal voltak már egyeztetések a hosszabbításról, egyelőre még nincsen meg a hivatalos dokumentum. 


Más egészségügyi dolgozók is tiltakoznak 

A tegnapi nap folyamán a munkaügyi minisztérium székháza előtt mintegy 200 egészségügyi dolgozó vonult ki, azt kérve, hogy az oldja fel a befagyasztott állásokat, és vezessék be az egységes bérezést. 

A Hippokratész Szakszervezeti Szövetség és a Promedica Szakszervezet a személyzethiány miatt alkalmazott ügyeleti idő hosszúságát kifogásolta. 

A szakszervezetek tagjai még március 21-én kezdték meg tiltakozó akciójukat. A múlt héten japánsztrájk formájában adtak hangot tiltakozásuknak, április 7-én az egészségügyi minisztérium székháza elé terveznek tüntetést, míg április 11-e és 17-e között naponta kétórás figyelmeztető sztrájkba lépnek. Amennyiben az általuk felsorolt problémákat nem orvosolja a minisztérium, április 18-án általános sztrájkkal tiltakoznak tovább. 

Ezzel szemben a Sanitas szakszervezet úgy értékelte a másik két szakszervezet által meghirdetett akciókat, hogy nincsen annak tétje, mivel az egészségügyi minisztériummal folytatott tárgyalások nyomán hónapokon belül megoldódnak a gondok.

transindex.ro

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Hitelajánlat sürgős egyén között Hitelajánlat sürgős egyén között Az egyedi ajánlatok 5.000 € és 15.200.000 € (...)

Hitelajánlat sürgős egyén között Hitelajánlat sürgős egyén között Az egyedi ajánlatok 5.000 € és 15.200.000 € (...)

Hitelajánlat sürgős egyén között Hitelajánlat sürgős egyén között Az egyedi ajánlatok 5.000 € és 15.200.000 € (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek