no
2024. május 13., hétfő Szervác napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Petelei Klára - DESCRIPTIO TRANSYLVANIAE

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Egyedülálló Erdély-térkép gyûjtemény egy könyvben! Könyvbemutató és kiállítás lesz május 13-án, szerdán 18 órától a Teleki Magyar Házban - a szerkesztõ Petelei Klára, valamint Gróf László térképtörténész és Feiszt György történész-levéltáros megtisztelõ jelenlétében és közremûködésével!


A vaskos kötet több szempontból is egyedi. Megjeleníti ugyanis az összes térképet abból az idõszakból, amely az elsõ, Erdélyt önálló régióként megjelenítõ, 1532-ben Bázelben kiadott Johannes Honterus „Chorographia Transylvaniae Sybenbürgen” címû térképével kezdõdik, és Franz Fried 1848-ban Bécsben megjelent, „Carte de la Transilvanie” feliratú térkép-lapjával ér véget. A térképek pedig nemcsak történelmi források, hanem páratlan mûvészi alkotások is, amelyeket ezúttal könyv-formában, de egy mindössze egy napos kiállítás keretében is Nagybányára érkezik!

A kereskedelmi forgalomban 200 lej fölötti áron beszerezhetõ kötet ára MOST mindössze 150 lej lesz! 

A kötet korlátozott példányszámban (15-20 db.) kerül Nagybányára! Akik biztosan szeretnék magukénak tudni a kötetet, a teljes összeg (150 lej) befizetése mellett a Teleki Magyar Házban jegyezhetik elõ a kiadványt!

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek