rmdsz 1
2024. május 09., csütörtök Gergely napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Prioritás a műemlékvédelem

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Az uniós pályázatok jelentősen segíthetik az erdélyi műemléképületek felújítását. Erről beszélt Szatmárnémetiben Hegedüs Csilla EP-képviselőjelölt, a kulturális minisztérium RMDSZ-es államtitkára.


A Szatmár megyei műemlékek helyzetéről tájékozódott a hétvégén Hegedüs Csilla európai parlamenti képviselőjelölt, a kulturális minisztérium államtitkára. Az egyházi tulajdonú ingatlanok kapcsán Schönberger Jenő megyés püspökkel egyeztetett. Elmondta: az Európai Unió pályázatai sokat segíthetnek a rossz állapotban lévő műemlékek felújításában.

HEGEDÜS CSILLA

EP-képviselőjelölt, RMDSZ

„Európai parlamenti képviselőként nyilván, hogy prioritásom lesz az erdélyi magyar épített örökség helyreállítása, illetve hasznosítása. Ez azért nagyon-nagyon fontos, mert az épületeinket nem csak helyreállítanunk kell, hanem hasznosítanunk is. A hasznosításból pedig munkahelyet teremtünk, általában a közösségünkhöz tartozó embereknek.”

 

Hegedüs Csilla emlékeztetett: Kelemen Hunor előző mandátuma idején kulturális miniszterként több erdélyi magyar műemlék felújításáról egyeztettek, utódjai azonban nem tartották fontosnak, hogy ezekkel foglalkozzanak.

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

ingyenes kölcsön Sürgos kölcsönre van szüksége pénzügyi problémái megoldásához? Készen állok segíteni. (...)

Súlyos kölcsönök magánszemélyek között Súlyos kölcsönök magánszemélyek között Helló Egy nemzetközi pénzügyi intézmény (...)

Súlyos kölcsönök magánszemélyek között Súlyos kölcsönök magánszemélyek között Helló Egy nemzetközi pénzügyi intézmény (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek