rmdsz 1
2024. május 05.,  Györgyi napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Romániába érkezett Anna királyné koporsója

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Romániába érkezett kedden a volt román uralkodó, Mihály Svájcban elhunyt felesége, Anna Bourbon-pármai hercegnő holttestét rejtő koporsó.


A Románia királyi címeres zászlajával letakart koporsót katonai díszegység vitte a repülőről egy, a bukaresti Otopeni repülőtéren felállított ravatalra, ahol a királyi család több tagja, köztük Margit trónörökös hercegnő várta. Ioan Robu bukaresti érsek vezetésével rövid római katolikus egyházi szertartás zajlott, majd a sinanai Peleş kastélyba szállították, ahol felravatalozták. 

Az elhunyt előtt a szerdai nap folyamán az állami intézmények, az elnöki hivatal, a kormány, a parlament, az akadémia, az ortodox és a katolikus egyház, valamint a moldovai elnöki hivatal és állami intézmények képviselői róhatják le a kegyeletüket. A koporsót csütörtökön a bukaresti királyi palota tróntermében ravatalozzák fel, ahol csütörtökön és pénteken a nagyközönség is leróhatja kegyeletét az elhunyt címzetes királyné előtt. A temetési ceremónia szombaton Bukarestben római katolikus szertartással kezdődik, majd a koporsót Curtea de Argeşre szállítják, ahol a királyi temetkezési helyül szolgáló ortodox székesegyházban ortodox rítus keretében helyezik örök nyugalomra Annát. 

kronika.ro

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

richardcosmos5@gmail.com Sürgős kölcsönre van szüksége? Kínálunk személyi kölcsönt? Vállalkozási hitelek? (...)

Hinson Oferim toate tipurile de servicii financiare cu o dobândă accesibilă de până la 2%. Ofertele (...)

Szükséged van pénzre? ha igen, email: (dakany.endre@gmail.com) Adunk hitelt, hogy segítse az embereket, cégeket, hogy frissítenie kell a pénzügyi állapotát (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek