rmdsz header
2024. május 15., szerda Zsófia napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Szatmár 2016

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Itt vannak az idei dátumok, amelyek minden szatmárit érdekelnek! Már tudjuk, mikor lesz a Családi Hétvége, mikor tartják a Szatmárnémeti Városnapokat, mikor lesz a rekord-hosszúra tervezett Partiumi Magyar Napok... és a sort folytathatnánk. Szatmáriak számára fontos dátumokat gyűjtöttünk össze, hogy tudd, mikorra tartogasd a szabadság-napokat, hogy kellően rákészülhess, majd kipihenhesd a rendezvényeket.


A tavalyi évben nagy sikert aratott az összeállításunk, ezért idén is egy csokorba gyűjtöttük a szatmáriak számára legfontosabb rendezvények dátumait, hogy azok is jelen lehessenek, akik külföldről látogatnak haza az eseménnyel összekötött családi látogatásra.

Kezdjük is a sort a családdal, pontosabban a Családi Hétvégével. A szervezők idén május 21-22-ére tervezték a család apraját-nagyját megmozgató rendezvényt, amelynek része lesz valószínűleg idén is a nemzetközi gyermeknap megünneplése.

A tervek szerint egy héttel ez után, május 27-29-én tartják a Szatmárnémeti Városnapokat, amelyen újra rengeteg lacikonyha, sörsátor és több elismert romániai előadóművész, sztár lép majd színpadra. Remélhetőleg a tavalyi évvel ellentétben idén magyar fellépő koncertje is része lesz a nagyszínpadi programnak.

Általában június végén tartja a Szatmár Megyei Tanács a megyenapokat - az idei rendezvénnyel kapcsolatban azonban a szervezők még nem tudtak pontos dátumot megadni.

Július 1-3-án azonban már biztos, hogy újra utcazenészek muzsikája tölti meg Szatmárnémeti régi főterét - ekkor tartják ugyanis a III. Szatmárnémeti Utcazene Fesztivált, amelyet továbbra is csak privát tőke felhasználásával, közpénzek felhasználása nélkül szerveznek meg.

A júliusi hónap egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező eseménye a Véndiáktalálkozó. Idén az elhúzódó érettségi miatt a szervezők kénytelenek szakítani a hagyománnyal, így július első hétvégéje helyett a hónap harmadik hétvégéjén tartják a  találkozót. Mindenki jegyezze fel a naptárába, a dátumot: július 15-16.

A jubileumi, XV. Partiumi Magyar Napokat idén rekord-hosszúságúra tervezik a szervezők. Két hétvégét is magába foglal majd a rendezvénysorozat, augusztus 19-én fog kezdődni és 28-a lesz az utolsó napja.

A rendezvény Facebook-oldala szerint a SamStudia Egyesület szeptember 2-3-án alakítja újra fesztiválhelyszínné a 17-es lakótelepen található Ufo-parkot, akkor tartják ugyanis a La Damburi fesztivált. Idén viszont nagy valószínűsággel nem lesz Plopstock fesztivál.

Ugyan nem szatmárnémeti rendezvények, de jó tudni azért: a kolozsvári Untold Festivalt idén augusztus 4-7-én tartják, az Electric Castle fesztivál pedig július 14-17-én lesz Bonchidán.

szatmár.ro

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

FAST LOAN OFFER APPLY TODAY Do you need an urgent loan to fix your debts or do you need a home equity loan to improve your (...)

Genuine loan offer contact now I know of a genuine Loan company that can grant you a loan without any problem or delay with a very (...)

VIGYÁZAT Nem alszik, mert nem tudja, hogyan vegyen fel kölcsönt. E-mail cím: isabellemonica9@gmail.com Hitelt keres adósságai törlesztésére Kölcsönt keres saját vállalkozása elindításához Hiteleket keres nagy projektekhez Van egy álma, és rájön, hogy ez n VIGYÁZAT Nem alszik, mert nem tudja, hogyan vegyen fel kölcsönt. E-mail cím: (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek