rmdsz 1
2024. május 09., csütörtök Gergely napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Szerdán: világhírű musical Nagybányán

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Ingyenes elõadás a Városi Színházban, május 14-én 18 órától. Házigazda a nagybányai RMDSZ. A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház a 2009/2010-es évadában mutatta be Jimmy Robert és Joe DiPietro világhírû musicaljét Ájlávju címmel. Eredeti címén, I Love You, You’re Perfect, Now Change, 1966-ban mutatták be a New York-i off-Broadway Westside Theatre-ben. Hatalmas sikerének köszönhetõen gyorsan elterjedt világszerte, bejárta a világ nagy zenés színpadait és tizenegy nyelvre fordították le. A magyar változatát Fábri Péter 2004-ben készítette el, Te édes, de jó vagy, légy más! címmel.


Hölgyek és Urak!

Kapcsolják be biztonsági öveiket! Leszállunk a Férfi és a Nõ lelkének legmélyebb bugyraiba! Figyelmeztetés: Ne tévesszen meg senkit a látszat, ez még mindig csak a felszín! Az, ami a felszín felett és alatt van, ami mindig új és mindig ismeretlen és kitölt mindent, az az õrült, szédült, forró, izzó, vad és mocskos mámor, varázs... a szerelem.

Mindent, amit bárki valaha is titkon gondolt, de félt beismerni a randizásról, romantikáról, házasságról, szeretõkrõl, férjekrõl, feleségekrõl, a musicalben megtalálja. A zenés mû a „kapcsolat” mindennapi rejtvényére kínál megoldást, megmutatva annak igazságait és a körülötte keringõ mítoszokat. A revü tisztelettel adózik azoknak, akik szerettek és vesztettek, akik orrabuktak a szerelem ajtajának küszöbén és azoknak, akik nem féltek megkérdezni: „Szia! Mit csinálsz szombat este?”

A musical négy szereplõje, Borbély B. Emília, Éder Enikõ, Kiss Attila és Molnos András Csaba nem hiába kapták meg a szinte rájuk szabott szerepet, hisz már bizonyítottak a méltán népszerû Shake Kvartett-tel.

A musical rendezõje Puskás Zoltán, az Újvidéki Színház munkatársa, aki már több zenés mûvet vitt színre sikeresen, elõször rendez Temesváron. A dramaturg, Gyarmati Kata, szintén elõször dolgozik a temesvári magyar társulatnál; mindketten méltán hozzájárulnak a két színház közötti kapcsolat megerõsítéséhez. A darab koreográfusa Fekete Miklós, a Gyõri Nemzeti Színház tánckarvezetõje.

ÁJLÁVJU

I LOVE YOU, YOU’RE PERFECT, NOW CHANGE

Szövegkönyv és dalszövegek: Joe DiPietro

Zene: Jimmy Roberts

A musicalt fordította: Fábri Péter

Az eredeti New York-i elõadás producerei: James Hammerstein, Bernie Kukoff és Jonathan Pollard

Eredeti rendezés: Joel Bishoff

A mûvet eredetileg az American Stage Company mutatta be. Executive producer: James N. Vagias

A színház a mûvet a Josef Weinberger és a New York-i Rodgers & Hammerstein Theatre Library-val kötött megállapodás alapján mutatja be.

Szereplõk:

BORBÉLY B. EMÍLIA

ÉDER ENIKÕ

KISS ATTILA

MOLNOS ANDRÁS CSABA

 

Rendezõ: PUSKÁS ZOLTÁN

Koreográfus: FEKETE MIKLÓS

Zenei vezetõ: CSIBI ANDREA

Díszlettervezõ: ALBERT ALPÁR

Jelmeztervezõ: SZEKERES BERNADETTE

Rendezõasszisztens: MAGYARI ETELKA

Dramaturg: GYARMATI KATA

Világítástervezõ: NOSZ BOTOND

A zenekar tagjai:

CSIBI ANDREA

DRAGALINA CRISTIAN / MORÃRIÞA EUGEN

SÁNTA CSABA / SZÁMTARTÓ ZSOLT

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

ingyenes kölcsön Sürgos kölcsönre van szüksége pénzügyi problémái megoldásához? Készen állok segíteni. (...)

Súlyos kölcsönök magánszemélyek között Súlyos kölcsönök magánszemélyek között Helló Egy nemzetközi pénzügyi intézmény (...)

Súlyos kölcsönök magánszemélyek között Súlyos kölcsönök magánszemélyek között Helló Egy nemzetközi pénzügyi intézmény (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek