k rmdsz
2024. április 28.,  Valéria napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Szijjártó minél előbb felépítené a kerítést

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Naponta 1500 illegális bevándorló érkezik hazánkba, 99 százalékuk a szerb-magyar határon


Minél előbb fel kell építeni a kerítést a magyar-szerb határon, mert láthatóan egyre növekszik az illegális bevándorlási nyomás - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerda este az M1 aktuális csatorna műsorában.

A tárcavezető kifejtette: ma már naponta több mint 1500 illegális bevándorló jön Magyarországra, és 99 százalékuk a magyar-szerb határszakaszon át érkezik, ezért az ideiglenes biztonsági határzár megvalósítása már "tegnap is késő lenne".


Felidézte: két héttel ezelőtt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes egyeztetett Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnökével a kérdésről. A kerítés a vajdasági magyarokra inkább jó, mint rossz hatással lesz, mert így az embercsempészek által leginkább kedvelt útvonalak közül ez egészen biztosan kikerül - vélekedett.

Szijjártó Péter szerint az első reakcióhoz képest most már sokkal több információval rendelkeznek a szerb kormány tagjai, ő maga a szerb külügyminiszterrel többször is egyeztetett. Szerdán, a magyar-szerb együttes kormányülés alkalmával a két miniszterelnök négyszemközt is beszélt, és Orbán Viktor világossá tette, hogy nem kétoldalú kérdésről van szó, hanem arról az elképesztő bevándorlási nyomás jelentette problémáról, amely Magyarországot érinti a leginkább - közölte.

A szerda reggeli adatok alapján idén eddig 68 ezernél is több illegális bevándorló érkezett Magyarországra, főleg Szerbia felől, ami nyilvánvalóan nem Szerbia hibája, de mivel ebből az irányból jönnek, Magyarország kénytelen a magyar-szerb határon ennek ellenállni - mondta.
A külügyminiszter kiemelte: Magyarország folyamatosan dolgozik, hogy segítse Szerbia európai integrációját, mert a stabil, erős, az integrációban gyorsan haladó Szerbia Magyarország érdeke. Az, hogy fizikai akadályt építenek a két ország közé, érthetően nem szül jó érzéseket Szerbia részéről, de a kerítést nem azokkal szemben építik, akik törvénytisztelő módon járnak át a két ország között, hanem a törvénysértő, határsértő illegális bevándorlásnak akarnak gátat szabni - magyarázta. Hozzátette: a legális határátlépést a jövőben új határátkelőhelyek segítik.

magyarhirlap.hu

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Szükséged van pénzre? ha igen, email: (dakany.endre@gmail.com) Adunk hitelt, hogy segítse az embereket, cégeket, hogy frissítenie kell a pénzügyi állapotát (...)

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek