rmdsz 1
2024. május 05.,  Györgyi napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Szükségállapot Charlotte-ban, behívták a nemzeti gárdát

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Szükségállapotot hirdettek szerdán az egyesült államokbeli Charlotte-ban, miután ismét erőszakig fajuló tiltakozások voltak amiatt, hogy egy rendőr intézkedés közben lelőtt egy afroamerikai férfit.


Észak-Karolina állam kormányzója, Pat McCrory bejelentette, hogy a nemzeti gárda és az autópálya-rendőrség egységeit küldik erősítésként a városba járőrözésre.

A szükségállapot bevezetésére azután került sor, hogy helyi idő szerint szerda este a rendőrség könnygázt és gumilövedékeket vetett be több száz tüntető ellen, akik egy békésen megemlékező tömegből váltak ki, és kezdtek randalírozni a város utcáin.

Egy tüntető súlyosan megsebesült a zavargások alatt. A polgármesteri hivatal egy közleményében azt írta, hogy a férfi belehalt a sebesülésébe, később azonban ezt úgy módosították, hogy válságos állapotban van. Helyi illetékesek közlése szerint a férfit nem rendőrségi lövedék találta el.
Hat rendőr könnyebben megsebesült a tüntetőkkel folytatott összecsapásban,egy tüntető pedig egy élő adásban tudósító riportert ütött le.

Az észak-karolinai városban kedden a rendőrök intézkedés közben agyonlőttek agyon egy 43 éves fekete férfit. A rendőrség szerint a férfinél fegyver volt, az áldozat családja azonban ezt vitatja. Az első zavargások kedden este törtek ki a városban, 16 rendőr megsebesült.

origo.hu

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Hinson Oferim toate tipurile de servicii financiare cu o dobândă accesibilă de până la 2%. Ofertele (...)

Szükséged van pénzre? ha igen, email: (dakany.endre@gmail.com) Adunk hitelt, hogy segítse az embereket, cégeket, hogy frissítenie kell a pénzügyi állapotát (...)

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek