k rmdsz
2024. április 29., hétfő Péter napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Temesvári RMDSZ: fiatalokat az önkormányzatokba!

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A Temes megyei RMDSZ elindította a jelöltállítási folyamatot a helyhatósági választásokra. A Temes Megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács (TEIS) már az elmúlt évben igyekezett felmérni és megtalálni a vidéki településeken azokat a fiatalokat, akik a helyi közösségek életében aktív szerepet vállalnak, annak érdekében, hogy az idei évben minél több fiatalt tudjanak az RMDSZ tanácsosi listáira feltenni. A legutóbbi helyhatósági választások során nem volt szempont az ifjúsági képviselet, de a TEIS azért is jött létre, hogy a fiatalok aktívabb szerephez jussanak a magyar közösségek életében.


Ezek a fiatalok vagy a helyi magyar közösségek motorjai, vagy ott, ahol van magyar önkormányzati képviselet, a tapasztaltabb vezetők mellett tevékenykednek annak érdekében, hogy minél jobban belelássanak a mindennapi tevékenységekbe.

„A következő hetekben igyekszünk minden olyan fiatallal találkozni, aki már jelezte szándékát a jelölésre, lássuk, hol milyen gondokkal küzdenek a fiataljaink. Azokon a településeken, ahol eddig nem találtunk fiatal érdeklődőket, ott széles körű konzultációt folytatunk a helyi magyar közösségi vezetőkkel, azért, hogy megtaláljuk azokat a magyar fiatalokat, akik bár a továbbtanulás vagy a jobb megélhetés miatt beköltöztek a városokba, családjuk és rokonaik még kint élnek vidéken, de egy esetleges önkormányzati szerepvállalás során több időt töltenének a településen, aktívan bekapcsolódnának a közösségi életbe. Ők hozhatják az új lendületet ezeken a településeken. Bízunk benne és azért dolgozunk, hogy a júniusi helyhatósági választások után minél több fiatal tanácsosunk legyen, mert csak a fiatalokkal közösen tudjuk azt az újratervezést gyakorlatba ültetni, amelyet a magyar közösség az RMDSZ-től elvár „ – nyilatkozta Oláh Gábor, az RMDSZ Temes megyei szervezetének ifjúsági alelnöke.

A TEIS az RMDSZ Temes megyei szervezetével partnerségben, a Magyar Ifjúsági Értekezlet Önkormányzati kabinetjének segítségével a tavasz folyamán országos képzéssorozatot indít a fiatal önkormányzati jelöltek számára. A kabinet, amelynek helyi tagja is van, Patik Izabella személyében, a képzések alkalmával bemutatja azt a gyakorlati kérdésekre alapozott füzetét is, amelyet a fiatal önkormányzati jelöltek számára dolgozott ki. 


nyugatijelen.com

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Szükséged van pénzre? ha igen, email: (dakany.endre@gmail.com) Adunk hitelt, hogy segítse az embereket, cégeket, hogy frissítenie kell a pénzügyi állapotát (...)

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek