rmdsz header
2024. május 16., csütörtök Botond, Mózes napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

The Sun: Erdély az első meglátogatandó célpont 2016-ban!

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A The Sun újságírói 48 órát töltöttek Erdélyben, aminek nyomán leszögezték, Erdélybe nem érdemes csak a Drakula-mítosz miatt látogatni el, hanem kilátásaiért, „a mintha a Harry Potterből kiragadott” kastélyaiért, illetve kanyargós utcákon rejtőzködő kiskocsmáiért is érdemes eljönni.


Ebben az évben a Lonely Planet Erdélyt tökéletes célpontnak nevezte az utazók számára. Most a The Sun újságírói mondják azt, hogy a „feszület és a fokhagymafüzér opcionális”, ha Erdélyben jár az ember, cserében a tájat és az épített örökséget dicsérik. 

Egyebek mellett írnak Kolozsvárról, ahol elmondásuk szerint a turisták képzőművészeti galériák és színházak között szlalomozhatnak. Mivel a Kárpátokban hiúzok, farkasok és medvék élnek, a The Sun újságírói arra biztatják a turistákat, hogy menjek el a medvék zernyesti szentéjébe, ahol a világ ketreceiből és cirkuszaiból megmentett medvék élnek luxuskörülmények között. 

Kitérnek természetesen a 14. századi törcsvári kastélyra is, ami egy sziklán „kuporog”, és ami az ihletforrása Drakula gróf otthonának Bram Stokernél – írják a cikk szerzői, akik kitérnek a lenyűgöző kilátásra, ami akkor tárul a turisták szeme elé, ha felmennek a tornyokhoz vezető titkos lépcsőkön.

nyugatijelen.com / Mediafax / erdely.ma

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

LOAN sziasztok gyors kölcsönt kínálunk.... Ön üzletember vagy nő? Pénzügyi stresszben (...)

LOAN sziasztok gyors kölcsönt kínálunk.... Ön üzletember vagy nő? Pénzügyi stresszben (...)

FAST LOAN OFFER APPLY TODAY Do you need an urgent loan to fix your debts or do you need a home equity loan to improve your (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek