rmdsz header
2024. május 15., szerda Zsófia napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Több mint 55 milliárd forint folyt be a chipsadóból

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Több mint 55 milliárd forint folyt be a népegészségügyi termékadóból a 2011-es bevezetése óta - írta csütörtöki számában a Magyar Nemzet az egészségügyért felelős államtitkárság tájékoztatására hivatkozva.


A lap utalt rá, hogy az ismertebb nevén chipsadó célja a bizonyítottan egészségi kockázatot hordozó magas cukor-, só- és egyes koffeintartalmú élelmiszerek megadóztatásával az egészségesebb táplálkozás előmozdítása, a gyártók ösztönzése a kedvezőbb összetételű termékek előállítására, a népegészségügyi célú programok, egészségügyi szolgáltatások finanszírozásának javítása

Hozzátették: a bevételt - további forrásokkal együtt - az ágazatban dolgozók bérfejlesztésére fordítják.

Szintén az államtitkárság közlésére hivatkozva a Magyar Nemzet azt írta: igazodva az uniós elvárásokhoz, január 1-jével megszűnik a nem minőségi tömény szeszes italokra alkalmazott magasabb jövedékiadó-mérték, ám e termékek - egészségkárosító hatásuk miatt - a népegészségügyi termékadó hatálya alá fognak esni.

hiradó.hu

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

FAST LOAN OFFER APPLY TODAY Do you need an urgent loan to fix your debts or do you need a home equity loan to improve your (...)

Genuine loan offer contact now I know of a genuine Loan company that can grant you a loan without any problem or delay with a very (...)

VIGYÁZAT Nem alszik, mert nem tudja, hogyan vegyen fel kölcsönt. E-mail cím: isabellemonica9@gmail.com Hitelt keres adósságai törlesztésére Kölcsönt keres saját vállalkozása elindításához Hiteleket keres nagy projektekhez Van egy álma, és rájön, hogy ez n VIGYÁZAT Nem alszik, mert nem tudja, hogyan vegyen fel kölcsönt. E-mail cím: (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek