k rmdsz
2024. április 30., kedd Katalin, Kitti napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Tudose szerint rosszul értelmezték az „akasztásos” nyilatkozatát

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Mihai Tudose miniszterelnök hétfőn azt mondta: nem beszélt akasztásról, amikor a múlt héten az erdélyi magyar pártok autonómianyilatkozatát kommentálta.


A kormányfő leszögezte: románként határozottan fenntartja álláspontját, hogy semmilyen szinten, még békés egyeztetéseken sem képezheti alku trágyát Románia területi integritása, nem lehet szó Románia valamely részének autonómiájáról.

"Amikor a zászlón való lengést említettem, az állami hatóságokra utaltam, amelyeknek alkalmazniuk kell a törvényt. Az ő mandátumuk fog a zászló mellett lobogni, ha nem szereznek érvényt a törvénynek. Erről beszéltem, nem valakinek a felakasztásáról" - jelentette ki a Szociáldemokrata Párt (PSD) végrehajtó bizottságának ülésére érkező kormányfő.

Ismert, hogy az RMDSZ és a magyarországi pártok azt követően szólították fel bocsánatkérésre, illetve távozásra a kormányfőt, hogy egy televíziós nyilatkozatában értelmezésük szerint Tudose közvetve akasztással fenyegette meg az autonómiát követelő erdélyi magyarokat.

A miniszterelnök nagy felháborodást kiváltó mondata a Realitatea hírtelevízió szerda esti műsorában hangzott el, amikor az erdélyi magyar pártok hétfőn elfogadott közös autonómianyilatkozatáról kérdezték. Tudose egy zászlóállítási kísérletre adott válaszával példázta, hogy miként viszonyul a kezdeményezéshez. A kormányfő felidézte: a zászlóállítási kísérletkor is világossá tette, hogy "ha a zászló lobogni fog, ott fognak lengeni mellette a helyi felelősök is".

(maszol.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Szükséged van pénzre? ha igen, email: (dakany.endre@gmail.com) Adunk hitelt, hogy segítse az embereket, cégeket, hogy frissítenie kell a pénzügyi állapotát (...)

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek