rmdsz header
2024. május 18., szombat Erik napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Václav Klaus: Európa a felelős az illegális bevándorlásért

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Az európai elitek politikája, és nem a közel-keleti konfliktusok, vagy az Iszlám Állam terrorista szervezet váltotta ki az Európába irányuló tömeges bevándorlást - mondta Václav Klaus volt cseh államfő.


"Be kell ismernünk, hogy az Európába irányuló tömeges bevándorlás nem az Iszlám Állam, nem a közel-keleti vagy észak-afrikai káosz, hanem az európai elitek és pszeudoelitek politikájának a következménye" - jelentette ki Václav Klaus a Prima cseh kereskedelmi televízióban vasárnap sugárzott interjújában. A volt cseh elnök leszögezte, hogy a közel-keleti és az észak-afrikai régiók rendjének felbomlásához az Egyesült Államok és az Európai Unió több államának a politikája is "nagy mértékben hozzájárult".

Václav Klaus szerint érthető, hogy a migránsok között olyan emberek is akadnak, akik terrorista akciókat akarnak elkövetni Európában. "A migráció Európában a terrorista támadások forrása, ez számomra nyilvánvaló. Amennyiben Európa nem tér észhez és nem változtat politikáján, rosszul fogjuk végezni" - fejtette ki véleményét az euroszkepticizmusáról ismert Klaus.
A cseh politikus szerint jól látható, hogy az európai lakosság elégedetlen az európai integráció jelenlegi állapotával és formájával. Ennek egyik bizonyítéka az EU-tagságról szóló brit népszavazás eredménye. A volt politikus úgy látja, hogy a változásokat célzó "nagy nyomás" a jövőben tovább fog növekedni az egész Európai Unióban. Meggyőződése, hogy az Európai Unióra a következő években "alapvető változások" várnak. A szervezet felbomlásával azonban nem számol.

(origo.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek