rmdsz 1
2024. május 05.,  Györgyi napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Vádat emeltek Horváth Anna kolozsvári alpolgármester ellen

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Befolyással való üzérkedés és pénzmosás gyanújával vádat emelt Horváth Anna kolozsvári alpolgármester ellen az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) – közölte kedden a vádhatóság.


Az RMDSZ politikusa a vádemelés után is hatósági felügyelet alatt marad: továbbra sem láthatja el alpolgármesteri teendőit, csak ügyészi engedéllyel hagyhatja el az országot és nem kommunikálhat az ügy szereplőivel.

A DNA keddi közleményéből kiderül, hogy bíróság elé állították Fodor Zsolt kolozsvári üzletembert is, akit megvesztegetéssel és pénzmosással gyanúsítanak. A nyomozó hatóság szerint az alpolgármester hatvan fesztiválbérletet fogadott el a júniusi önkormányzati választás kampányában tevékenykedő önkéntesei számára Fodor Zsolttól, cserében pedig megsürgette számára a városházán egy építési engedély kiadásához szükséges jóváhagyások kibocsátását. Fodor Zsolt üzletember szabadlábon védekezhet.

A vádhatóság közleményéből kiderül, hogy Horváth Anna alpolgármesterként ez év februárja és májusa között befolyását felhasználval közbenjárt a kolozsvári önkormányzat alkalmazottjainál annak érdekében, hogy sürgessék meg a másik vádlott, Fodor Zsolt egyik ingatlanprojektjével kapcsolatos engedélyek és jóváhagyások kibocsátását. A DNA szerint Horváth Anna szolgálataiért cserében két fesztiválra szóló 60 bérletet kért, összesen 20 ezer lej értékben. A belépőket a helyhatósági választás kampányában tevékenykedő önkéntesek között osztotta szét az alpolgármester – írja a DNA.

Az ügyészek szerint a vádlottak a Fodor Zsolt által vezetett egyik cég, illetve egy Horváth Anna által megjelölt társaság közötti támogatási szerződéssel próbálták a törvényesség látszatát kelteni. A közleménye arra is rámutat, hogy a DNA zár alá vett egy, az alpolgármester tulajdonában levő kolozsvári ingatlant. Mivel Horváth Anna ügyvédként is tevékenykedik, a pert a kincses városi ítélőtábla fogja letárgyalni.

Egyébként a Fodor Zsolt elleni vádemelés annak ismeretében érdekes, hogy a Krónikának a DNA-hoz eljuttatott megkeresésére a bukaresti főügyészség októberben még azt válaszolta: az Euro GSM mobiltelefon-értékesítő hálózat tulajdonosa ellen nem folyik bűnvádi eljárás a Horváth Anna nevével fémjelzett ügyirat keretében, abban a vállalkozónak se gyanúsítotti, se vádlotti minősége nincs.

Horváth Anna hatósági felügyeletét december elején hosszabbította meg a korrupcióellenes ügyészség, fellebbezését pedig a bíróság elutasította. Az alpolgármester ekkor azt állította, hogy a februárban kezdődött, „teljes körű nemzetbiztonsági megfigyeléséből" származó lehallgatások értelmezései ürügyén indult ellene eljárás.

(erdely.ma, kronika.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Hinson Oferim toate tipurile de servicii financiare cu o dobândă accesibilă de până la 2%. Ofertele (...)

Szükséged van pénzre? ha igen, email: (dakany.endre@gmail.com) Adunk hitelt, hogy segítse az embereket, cégeket, hogy frissítenie kell a pénzügyi állapotát (...)

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek