no
2024. május 01., szerda Fülöp napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Vidám nyáresti játék a Krisztus Király templomban

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Valami lőtt seb a szívemen... avagy Szőkék előnyben! - címmel tart előadást László Zita és Hencz József művészek a Krisztus Király templomban, június 20-án, 17 órakor (a templom hátsó udvarán, esős idő esetén a Don Bosco közösségi teremben). Az előadás jótékonysági célt szolgál.


A szerelem minden bizonnyal elsők között van az "örök témák" sorában. Kinek ne volna kedvenc szerelmes regénye, filmje, színdarabja... Még a mindennapok csevegésében is gyakori téma, valahogy így: "Képzeld, öregem...", vagy: "Ezt hallgasd meg, drágám, a Rezső... " Ugy-e ismerős a szöveg? De még a helyzet is, mert kérem, az vesse rám az első követ, akit még egyszer sem talált szíven ámor nyílvesszője. 


Szerelem, óh! Szerelem, ahh! Szerelem, jajj! A szavakkal eljátszhatunk, de az érzés, az nem játék. Előfordul, hogy "édes bosszúból" ő játszik el velünk.


Hát erről az ismerős témáról szólnánk az előadásban, remélve, hogy a tisztelt publikum szíveben is megindul az egyszer-valamikor megélt szerelmek emlékzuhataga: egy pillanat, egy hangulat, egy illat, egy mozdulat, egy szó, egy hallgatás, lepréselt virág, megsárgult fénykép, egy dallamtöredék valami régi slágerből...
Érzelmes húrokon játszunk, sebaj, azt mondják a nosztalgia jót tesz az emésztésnek.


Persze, a szerelem nemcsak könny és sóhaj és szívfájdalom, de valljuk be, ezek elengedhetetlen tartozékai a "nagy érzésnek". 
Kell ennél hálásabb téme egy humoristának? Szerelem görbetükörben: ...suttogó vallomás és közben az új cipő szorít..., szerelmes, nagy szavak és a pad, amin ülünk éppen frissen mázolt... 


Magunkra ismerünk? Mosolyogni is tudunk már rajta? Királyhegyi Pál, Kertész Magyda, Kishont Ferenc és Nyerges András vidám jelenetei frappáns válaszok az ehhez hasonló kérdésekre.
"Egy érzést nem lehet megmagyarázni!" - mondja Benő, az anyagbeszerző az egyik jelenetben. És milyen igaza van... 
De megidézni, újraélni, körüljárni a nagybetűs szerelem, a legkülömbözőbb jelzőkkel illethető szerelem, az ilyenszerelemnincsis..., az "én nem tudtam, hogy ez ilyen nagy szerelem" témáját, hát azt megpróbálhatjuk.

Hencz József

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Szükséged van pénzre? ha igen, email: (dakany.endre@gmail.com) Adunk hitelt, hogy segítse az embereket, cégeket, hogy frissítenie kell a pénzügyi állapotát (...)

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek