rmdsz header
2024. május 17., péntek Paszkál napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Vonzó a biztonságos Magyarország, egyre több turista jön

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A tavalyi rekordév után januárban sem lassult a magyar turizmus növekedése, a szállodákban a belföldi vendégéjszakák száma emelkedett a legdinamikusabban – így értékelte Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója a legfrissebb statisztikai adatokat az MTI-nek kedden. A szállodaszövetség szerint is kiemelkedőnek számít az előszezoni vendégforgalom két számjegyű emelkedése.


Kiemelte: Budapesten több mint 25 százalékkal emelkedett a belföldi turisták száma, és a Balatonnál is 22 százalék feletti növekedést mértek. Ez utóbbi azért is fontos, mert céljaik között szerepelt, hogy a hazai és a külföldi vendégek is felismerjék, a Balaton nemcsak július–augusztusban nyújt élményeket, hanem télen is. A januári bővülés minden tekintetben meglepetést hozott, erre nem számítottak. „Magyarország biztonságos ország, és a biztonságos országoknak van a turizmus-vendéglátásban jövőjük” – mondta Guller Zoltán.

A Központi Statisztikai Hivatal kedden azt közölte, januárban 10,4 százalékkal nőtt az idegenforgalom, a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 7,6, a belföldi vendégek által eltöltötteké 13,5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

Újra jönnek a nyugati turisták

Az adatokat a 2010-es számokkal összevetve elmondható, hogy az összes vendégéjszakaszám 88 százalékkal, a belföldi vendégéjszakák száma 73,3 százalékkal, a külföldi vendégéjszakák száma pedig 104,3 százalékkal emelkedett 2018 első hónapjában 2010 januárjához képest – ismertette. Kitért arra, a magyar turizmus 2010-óta bővül, a vendégek száma, a vendégéjszakák száma és a szálláshelyek árbevétele egyaránt emelkedik. Tavaly minden idők legjobb turisztikai szezonját zárta az ágazat, 12 millió turista 30 millió vendégéjszakát töltött el az országban.

Az is látszik, hogy a nyugat-európai turisták újra felfedezik Magyarországot: januárban 10 százalék feletti volt a német turisták számának növekedése, és 30 százalékkal nőtt a franciáké – fejtette ki. Guller Zoltán szerint 2018-as év újabb rekordot fog hozni az ágazatban, az eddigi adatok alapján a 10 százalékos növekedést elérhetőnek nevezte. A bővülést segíti az idei 10 hosszú hétvége, és a keresetek emelkedése is – tette hozzá.

Hiába nehezen értékesíthető a téli szezon, emelkedtek a bevételek

Könnyid László, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke is kiemelkedőnek nevezte a januári előszezonban elért eredményeket. A téli hónapok a magyarországi szállodákban a legnehezebben értékesíthető hónapoknak számítanak – jelezte, és hozzátette: a belföldi vendégéjszakák számának emelkedése különösen örvendetes.

A szakma most a húsvéti ünnepekre készül, a szállodák országszerte erős forgalomra számíthatnak az előfoglalások alapján. A magyaroknak a tavasz közeledtével megjött az utazási kedve, a hosszú hétvégék pedig további forgalomnövekedést hoznak a szálláshelyeken – mondta Könnyid László.

(hirado.hu)

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ajánlatok kölcsön pénzt az egyének közötti súlyos Ajánlatok kölcsön pénzt az egyének közötti súlyos Itt egy Kész az olcsó fogyasztása (...)

Ajánlatok kölcsön pénzt az egyének közötti súlyos Ajánlatok kölcsön pénzt az egyének közötti súlyos Itt egy Kész az olcsó fogyasztása (...)

Ajánlatok kölcsön pénzt az egyének közötti súlyos Ajánlatok kölcsön pénzt az egyének közötti súlyos Itt egy Kész az olcsó fogyasztása (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek