rmdsz header
2024. május 17., péntek Paszkál napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Zúgolódás a Jobbik táborában

| Vélemények 1 | Nyomtatom | A+ | A-

Számos bírálat érte az alaptörvény-módosítás keddi megtorpedózása óta a Jobbik vezetését: volt és jelenlegi tagok, szimpatizánsok és az internetes fórumok látogatói adtak hangot csalódottságuknak. A párt elnöksége és a frakció ennek ellenére optimista, sőt a párt népszerűségének erősödésére számítanak.


A Jobbik zalaegerszegi alapszervezetének ősz elején lemondott vezetője, Pete Róbert úgy fogalmazott internetes közösségi oldalán, hogy „a letelepedési kötvény üzlet valóban mocskos dolog, de azt egy egyszerű kormánytöbbséggel meg lehet szüntetni. A kétharmad viszont ritkán adatik meg, de most meglehetett volna. Így bukott a haza alkotmányos védelmének a lehetősége.” Bertha Szilvia, aki a párt színeiben az előző ciklusban került be az Országgyűlésbe, Facebook-üzenőfalára ezt írta ki: „csak gratulálni tudok az ellenzéknek és a független képviselőknek is, hogy ilyen mélységekbe szálltak”. Véleményéből kiderül, hogy az ex-képviselő azok közé tartozik, akik szerint az ország érdekében külön kellett volna választani egymástól a migránskvóta és a letelepedési kötvény ügyét. Már csak azért is, mert valószínűtlen, hogy terroristák a szigorú nemzetbiztonsági ellenőrzéssel járó kötvényvásárlást használják fel arra, hogy Európába jöjjenek.

A városi és megyei jobbikos webes fórumokon mindemellett tucatjával fordulnak elő egy-egy hír alatt olyan bejegyzések, amelyek arról tanúskodnak, hogy a párt híveit megosztotta a frakció döntése. Egy helyen hozzászólt például Budaházy György testvére, Budaházy Edda, aki a nemzeti ügy elárulását látja a kedden történtekben, és kifogásolta, hogy a Jobbik nem kérte ki a tábor véleményét.

A párt szóvivője, Mirkóczki Ádám ezzel szemben úgy látja: „a Habony-művek megpróbál ott is problémát találni, ahol valójában nincsen”. Kérdésünkre azt mondta: a több mint tízezer fős tagságban nyilván sokféle gondolat, vélemény megjelenik, de bőven 90 százalék fölötti azok aránya, akik értik és egyetértenek az ultimátummal, amelyet a kormánynak szabtak. A politikus azt is kiemelte, hogy a sértődött emberek megjegyzéseivel nem foglalkoznak, egyébként úgy érzékeli, hogy kedd óta rengeteg biztatást, támogató üzenetet és megerősítést kapott a Jobbik. A szóvivő kitért arra is: mindenképpen megtartják a kötvények miatt kezdeményezett ötpárti egyeztetést, mert bíznak benne, hogy végül az LMP mellett más pártok is képviseltetik majd magukat.

Hasonlóan nyilatkozott a Sneider Tamás, a párt alelnöke, de ő azt sem tagadta, hogy a kérdés erősen megosztja a tagságot és a szimpatizánsokat. Szerinte az alaptörvény-módosítás bojkottjával elindulhat egyfajta átrendeződés: a történtek miatt a szavazók egy része otthagyhatja a Jobbikot, viszont a tábor a csalódott fideszesekkel, a kötvény­üzlet ellenzőivel tovább erősödhet.

Szilágyi György, a Jobbik ország­gyűlési képviselője pedig tegnapi sajtótájékoztatóján egyebek között azt mondta: a párt vezetése a lehető legjobb úton jár, és egészen biztos, hogy 2018-ban Vona Gábor lesz a miniszterelnök.

A kvóta elleni küzdelmet a kezdettől fogva szívügyének tartó Morvai Krisztina európai parlamenti képviselő kérdésünkre csalódottságának adott hangot. – Nagyon jó lett volna Martin Schultz orra alá dörgölni, hogy igen, megcsináltuk, módosítottuk az alaptörvényt és megakadályoztuk a kényszerbetelepítést – fogalmazott. Ugyanakkor szerinte a kormánypártok részéről hiányzott a kompromisszumkészség. – Ezért sem ártana több nő a politikába, mert mi inkább hajlunk a megegyezésre, mint a rivalizálásra – jegyezte meg.

magyaridok.hu

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

Laci 2016.11.11 21:07:21
Jobbik? Szarhaziak vagytok nincs vellotok csak szakadek politikai erotok.


Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ajánlatok kölcsön pénzt az egyének közötti súlyos Ajánlatok kölcsön pénzt az egyének közötti súlyos Itt egy Kész az olcsó fogyasztása (...)

Ajánlatok kölcsön pénzt az egyének közötti súlyos Ajánlatok kölcsön pénzt az egyének közötti súlyos Itt egy Kész az olcsó fogyasztása (...)

Ajánlatok kölcsön pénzt az egyének közötti súlyos Ajánlatok kölcsön pénzt az egyének közötti súlyos Itt egy Kész az olcsó fogyasztása (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek