rmdsz
2024. június 20., csütörtök Rafael napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

A Teleki Napok 2023 programja

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

2023. május 17-21.


PROGRAM

május 17., szerda 18.00 óra

MEGŐRZÖTT MÚLT. Kiállítás gróf Bethlen Anikó néprajzi gyűjteményéből. A kiállítást megnyitja és bemutatja Lakatos Eszter, az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány munkatársa.

Helyszín: Teleki Magyar Ház

 

május 18., csütörtök 18.00 óra

EZERJÓ BOROK - borkóstoló, muzsikával. Vendégünk Miklós Csabi Pincészete (Móri borvidék, Magyarország). Közreműködik Major Arnold (hegedű) és Báró Ádám (tangóharmonika), Zilahról. Előzetes regisztráció szükséges!

Helyszín: Teleki Magyar Ház

 

május 19., péntek 18.00 óra

NÉPDALLÁ VÁLT PETŐFI VERSEK. Tímár Sára és zenekara (koncert)

Helyszín: a Teleki Magyar Ház kertje, illetve (kedvezőtlen időjárás esetén) épülete

 

május 20., szombat 10.00-13.00 óra

KASTÉLYMESÉK. Előadások és emlékhely-látogatás a Koltói Teleki-kastélyban. Vendégeink, meghívottaink:

- Gulyás Adrienn történész (Károli Gáspár Református Egyetem): „Pesten hölgy-nemzetőrsereg van alakulóban; [...] illy amazoni tekintettel több ellenséget le tudnánk győzni, mint valamennyi rozsdás karabinnal” - Katonás nők és katonanők az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc hadviselésében

- Katona Csaba történész (Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára) előadása: Szerelmek, színészek, szerkesztők – Petőfi kapcsolatai

- Galánthay Zsombor, gróf Teleki Sándor szépunokája: Kastély-múlt, kastély-jövő – egy múzeumfejlesztés lehetőségei és állomásai

Az előadások után a résztvevőknek lehetősége nyílik a kastélymúzeum díjtalan megtekintésére, megkoszorúzzuk gróf Teleki Sándor mellszobrát és felkeressük a település fontosabb emlékhelyeit.

Figyelem! Az eseményre INGYENES KISBUSZ indul a Teleki Magyar Háztól. Amennyiben igénybe vennétek a lehetőséget, kérjük ELŐRE és időben jelezzétek a 0744-919166-os telefonszámon.

 

május 20., szombat 18.00 óra

CAROLA. A maga természete szerint és szabadon - egy hollywoodi történet Erdélyből. Filmbemutató és közönségtalálkozó. A dokumentumfilm hátteréről Szebeni Zsuzsa színháztörténésszel, a Carola Egyesület elnökével, a film egyik alkotójával, a sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet vezetőjével Galánthay Zsombor beszélget.

Helyszín: Teleki Magyar Ház

 

május 21., vasárnap 10.00 óra

ZÁRÓÜNNEPSÉG - 20. alkalommal nyújtjuk át a Teleki Ösztöndíjakat kiváló fiataljainknak, valamint a Teleki Emlékplaketteket közösségünk jeles tagjainak, köszönetet mondva a bányavidéki magyar közösségnek és intézményünkek az elmúlt időszakban nyújtott segítségért és támogatásért. Az eseményre, istentiszteletet követően, a nagybányai magyar baptista gyülekezet imaházában (George Coșbuc utca 12/a) kerül sor. A gyülekezet rendjére való tekintettel kérünk mindenkit a PONTOS megjelenésre!

A belépés a programokra ingyenes, adományokat a kihelyezett perselyekbe köszönettel elfogadunk!

Szeretettel várunk az eseményekre!

(Teleki Magyar Ház)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres vállalkozása felélesztésére, akár pénzre van (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres vállalkozása felélesztésére, akár pénzre van (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek