rmdsz header
2024. május 22., szerda Júlia, Rita napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Az Erdélyi Virtuális Antikvárium és Könyvesbolt e heti hírleveléből:

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Pelé, Vavyan Fable, Margaret Mitchell, Jack Kerouac, Irvin D. Yalom – foci, bűntény, szerelem, barátság, lélek, egyszóval az ember színes világa a könyvek lapjaira sűrítve megannyi formában.


Ezen a héten kezdődik Brazíliában a futball-világbajnokság. Egyvalamiben évtizedek óta egyetértenek a szurkolók: minden idők legnagyobb játékosa Pelé. A legendás sztár könyvet írt Csak a foci címmel, melyben a labdarúgás nagykövete a futballban rejlő fantasztikus lehetőségekről gondolkodik, és most először mesél az életéről, számol be tapasztalatairól, páratlan élményeiről. A rá jellemző kedvességgel, nyíltsággal és bölcsességgel szól a foci történelméről és távlatairól is. Műve nem csupán a sportkedvelők figyelmét keltheti fel, hanem mindazok számára is fontos lehet, akik egy igazán különleges egyéniségre kíváncsiak.

            Molnár Éva, vagy ahogyan az olvasók ismerik Vavyan Fable újabb krimivel jelentkezik. A Holt volt, holt nem volt... – Banyamese egy igazi burleszk, olvasása úgy hat az egészségre, mint a jó gyógyszer: antidepresszáns és immunerősítő egyben! Igények szerint tartalmaz humort, szeretetet, szerelmet, akciót és őszinteséget.

            Újra megjelenik minden idők legnagyobb szerelmes regénye, az Elfújta a szél! Margaret Mitchell művének főszereplője Scarlett O’Hara, Észak-Georgia ünnepelt szépsége, akinek viharos szerelmeiről és örök szenvedélyéről, a családi birtokról szóló története mindenkor lebilincselő olvasmány. Részletes és hűséges képet fest az amerikai polgárháborúról, Észak és Dél harcáról, Dél megrázó hétköznapi életéről, a vereség utáni újjáépítés megpróbáltatásairól. A könyvet már 1937-ben lefordították magyarra, azóta minden új generáció felfedezi magának. Érdemes újra és újra elolvasni, még akkor is, ha a filmet - talán többször is - láttuk már: az alakok összetettebbek és elevenebbek - nemcsak Scarlett, hanem Ashley Wilkes és az ördögi Rhett Butler is...

            Jack Kerouac nálunk elsősorban az Úton című, méltán világhíres regényéről ismert. Ezt követően írt és megjelent művei részben ugyancsak napvilágot láttak már magyarul, azonban ezt megelőzően született regényei és töredékei közül van, ami még angolul is sokat váratott magára. A most kiadásra kerülő Hazajáró lélek töredék, egy háromrészes regényfolyam első része, de önálló kisregényként is bátran megállja a helyét. Helyszíne egy vidéki iparváros, főhőse egy elsőéves főiskolás fiatalember, Peter Martin. Férfibarátságok, az igazság keresése és az elvágyódás a regény központi témái, miközben a háttérben már zajlik a második világháború, és rövidesen belép az Egyesült Államok is. Jelen kiadás a kisregényt egy mélyreható bevezetővel és háttéranyagokat, levelekkel, vázlatokkal helyezi el Kerouac életművén belül.

            Irvin D. Yalom orosz zsidó bevándorló szülők gyermekeként született Washingtonban. A Stanford Egyetem pszichiátriaprofesszora, író. A fikciót, filozófiát és pszichoterápiát ötvöző regényei, A Schopenhauer-terápia és az Amikor Nietzsche sírt világszerte több millió példányban keltek el, és ismertté tették a magyar olvasóközönség számára is. A Park Kiadó gondozásában most újabb műve kerül az érdeklődők elé Szerelemhóhér – Pszichoterápiás történetek címmel. A tíz történet azt bizonyítja, hogy szembenézhetünk a lét igazságaival, és erejüket felhasználhatjuk a személyes gyarapodás és az alapvető jellemváltozások érdekében.

           

Ha összefoglalónk felkeltette az érdeklődését, az alábbi linkre kattintva elolvashatja a részleteket!

Interlib hírlevél – 2014. június 10.

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


Reklam
Uj Szo
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek