rmdsz
2024. június 23.,  Zoltán napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Bánya-Vidék 2014 – eredményhirdetés a Kakastaréjnál

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Rendhagyó módon (vagy éppen nagyon is a játék szellemében) a Kakastaréjnál zajlott az idei Bánya-Vidék – Otthonunk és az is marad – Honismereti Vetélkedõ eredményhirdetése. A vasárnapi túrát csak egy kósza jégesõ zavarta meg rövid idõre, egyébként csodálatos idõben másztuk meg a Taréj csipkés sziklagerincét, majd a Bódi-tóhoz leereszkedve vizibiciklizéssel, úszással lazítottunk, hogy a Teleki Magyar Háznál egy hatalmas torta elfogyasztásával zárjuk a versenyt, és a napot.


A több hónapon át tartó négy próba során összegyûjtött pontszámok alapján az elsõ helyen – akárcsak tavaly –, ezúttal is egy szamosardói csapat, a Kvarckristály Királyok végzett; õk júliusban egy csodálatos hetet tölthetnek Szovátafürdõn! A második helyezett a Domokosi Kismiskák lettek, akik a lehetséges nyeremények közül az erdélyi honismereti kirándulást választották – akárcsak az ötödik helyezett Petõfi-csapat (Koltó). A harmadik helyezett Nagybányai Lepetyelõk úgy döntöttek, hogy õk inkább Borsafüreden, a Medve Panzióban töltenek egy hétvégét. A negyedik helyezett Csipet-csapat (Domokos) szintén borsafüredi hétvégét nyert, végül a koltói Honkutatók a Saitos Kûrtõskalácshoz kaptak „bérletet”. Egy csapatunk (a nagybányai Mókusdetektívek) a második próba után visszavonult a versenyzéstõl.

A vetélkedõ fõdíját ezúttal is dr. Ábrám Zoltán marosvásárhelyi egyetemi tanár ajánlotta fel, aki 2012-ben az alábbi kezdeményezést tette:

„Mint Szinérváralja szülötte, aki gyermekkorát az ottani református parókián és lelki-szellemi vonzáskörzetében töltötte, s aki hat éven át szülõhelyem magyar osztályába jártam, indíttatásomat óvónénimnek és tanítónénimnek, valamint jó pedagógusi érzékkel megáldott tanáraimnak köszönhetem, felelõsséget érzek a bányavidéki magyar szó megmaradásáért. Ezért felajánlom, hogy szovátai hétvégi házamban gyermekek jutalomnyaralását biztosítom egy héten át. A Székelyföldön eltöltött néhány nap, a magyar vidékek megismerése is egy csepp lehet az identitásmegõrzés tengerében.”

Köszönjük neki, akárcsak a további támogatók – a magyarországi Balassi Intézet, a Communitas Alapítvány és az RMDSz, a borsafüredi Medve Panzió, dr. Bónis István parlamenti képviselõ, a Saitos Kürtõskalács (Saitos Norbert) – valamint Várvédõ Zsolt mûkereskedõ, Faragó Vilmos ásványgyûjtõ, Mendihovszki József, Pintér Zsolt, Csiki Árpád, Barra Lehel, Tóbiás István, valamint az intendánsok (Román Renáta, Molnár Judit, Iancãu Antónia, Szigeti Gyula, Bude Kinga-Nóra és Torkos Imre) segítségét a játék lebonyolításában!

Gratulálunk minden résztvevõnek, jövõre ismét találkozunk!

 

A 2014. évi Bánya-Vidék Honismereti Vetélkedõ gyõztese, a szamosardói  Kvarckristály Királyok csapat tagjai:

CSAPATKAPITÁNY:

Nagy Gellért, Szamosardói Kós Károly Általános Iskola, V. osztály

INTENDÁNS: Román Renáta

Balogh Adrián-Damián, Szamosardói Kós Károly Ált. Iskola, V. osztály

Kiss Bernadett, Szamosardói Kós Károly Általános Iskola, V. osztály

Molnár Richárd, Szamosardói Kós Károly Általános Iskola, V. osztály

Péter Elizabet, Szamosardói Kós Károly Általános Iskola, V. osztály

Váncza Dániel, Szamosardói Kós Károly Általános Iskola, V. osztály

Vicsi Beatrix, Szamosardói Kós Károly Általános Iskola, V. osztály

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


NAGYBÁNYAI ESEMÉNYNAPTÁR

Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres vállalkozása felélesztésére, akár pénzre van (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres vállalkozása felélesztésére, akár pénzre van (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres vállalkozása felélesztésére, akár pénzre van (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek