no
2024. április 19., péntek Emma napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Elkezdték a Klastromrét felújítását és korszerûsítését

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Kezdetét vette annak az átfogó parkfelújítási tervnek az életbeültetése, amely a nagybányai Klastromrét teljes arculatváltását tûzi célul.


A tervezett munkálatról, valamint azokról a látnivalókról, amelyek az oda látogatókat fogadják majd a felújítás után a város polgármestere, Cãtãlin Chereches beszélt a sajtó képviselõinek.

 

A tervek szerint felújítják az öntözõ és a vízelvezetõ rendszereket, korszerû közvilágítással látják el a park teljes területét, új, korszerû játszótereket, sétányokat alakítanak ki, szökõkutakat építenek és a város hagyományait követve a képzõmûvészek számára is kialakítanak alkotózugokat. A zöldterületet úgy alakítják ki, hogy az kiemelje a Néprajzi és Népmûvészeti Múzeum épületét, és egyben szabadon használható legyen a parkba látogatók számára. 167 fát, 100 cserlyét és közel 70 ezer tõ különféle virágot ültetnek el. A köztéri lócákat korszerûekre, nehezen megrongálhatókra cserélik.

 

A tervezõk, illetve az elõzõ esztendõkben szervezett lakossági fórumokon elhangzott vélemények, javaslatok alapján elmondható, hogy a Klastromrét vissza fogja nyerni egykori pompáját - összegezte az elhangzottakat Cãtãlin Chereches polgármester.

 

Elõreláthatóan év végéig befejezõdnek a munkálatok.

 

(Bányavidéki Új Szó)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Nabídka úvěru Nabídka úvěru Potřebujete naléhavě půjčku? Poskytujeme osobní půjčky? podnikatelské (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek