k rmdsz
2024. április 16., kedd Csongor napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Emlékjel-avató a Petőfi-tanyán

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

2024. március 16, szombat.


„Petőfi-tanya soh' se volt e hajlék,
Nagy nevének e lak csak parányi emlék,
Ám megjegyzi róla minden emberöltő,
Hogy e tündérvölgyben megfordult a költő.”

Az 1896-ban emelt és azóta elpusztult emlékoszlop újraállítását a Teleki Magyar Ház kezdeményezte 2023-ban, a 200 esztendeje született költő előtt tisztelgő Petőfi-emlékév alkalmából.

Szeretettel várunk a március 16-i emlékjel-avatóra, a nagybányai Fokhagymás-völgybe! Légy részese a Petőfi-tanya újjászületésének!

Közreműködik: CSOMÓS PÉTER (hegedű) és DEBRECZENI RICHÁRD (harmonika). Indulás gyalogosan, déli 12.00 órakor, a Teleki Magyar Háztól! 

Helyszín: https://maps.app.goo.gl/7zZ7A1KG8jHC2aSRA
Útvonal: https://maps.app.goo.gl/7iSgczMfxbQ5TEBv6

***
A kezdeményezést egy pályázat keretében Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa is támogatta, amelynek segítségével 600 ezer forintot sikerült nyerni a megvalósításhoz. A kivitelezés teljes költsége ugyan ennek több mint háromszorosa, de bízunk benne, hogy mások, magánszemélyek és vállalkozók támogatását is sikerül elnyerni a cél érdekében.

Ha Te is támogatni szeretnéd a kezdeményezést, fordulj a Teleki Magyar Ház irodájához személyesen munkanapokon 14-21 óra között, vagy a 0744-919166 telefonszámon. Köszönik szépen!

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

G7global1@proton.me A refinery in Kazakhstan,Qatar and Russia have product allocation for D2, D6, ESPO, JET A1, JP54 (...)

My company offer loans at low interest rates of 2% My company offer loans at low interest rates of 2%. The company is registered with the ministry of (...)

Hitel- és pénzügyi segítség online Jó nap, Jelentkezzen itt mindenféle hitelre, pénzügyi helyzetétől függetlenül, hitelünk (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek